Mobbing

Últimament no saps exactament que passa a la feina, però de cop i volta t’encarreguen més feina que als teus companys, aquesta feina no es correspon amb la teva categoria laboral, t’estan criticant contínuament, en públic el teu cap t’humilia, aireja la teva vida privada, i ha arribat a amenaçar-te d’acomiadar-te de la feina. Potser estàs patint mobbing?

S’anomena mobbing a una situació continuada de violència o persecució laboral. Per ser qualificat com a mobbing, però, ha de durar com a mínim 6 mesos, l’has de patir almenys una o dues vegades a la setmana, i que no sigui el tracte general per a tots els companys de despatx, és a dir que siguis únicament tu la víctima. I que tot això no sigui causa d’un trastorn previ afectiu de personalitat.

Moltes vegades les persones que pateixen mobbing no en són massa conscients, sobretot al començament. Inicialment pensen que és “un moment puntual” o que són imaginacions seves. També s’ho atribueixen a ells mateixos, a que no s’esforcen prou, o que no treballen les hores suficients per fer la feina correctament. Tot això a la llarga pot provocar a qui ho pateix, ansietat, depressió, pànic a anar a treballar i fins i tot pot arribar a provocar un trastorn posttraumàtic, a part de les conseqüències de tipus biològic, laboral i social que també provoca.

El mobbing és una persecució psicològica i de maltractament on has de lluitar per defensar els teus drets. Si et consideres un afectat pots consultar aquesta adreça del fòrum de la plataforma dels afectats per mobbing , on hi podràs trobar gent afectada com tu i consells pràctics per combatre’l.

Etiquetat amb: ,
Publicat a social
Un comentari a “Mobbing
  1. Núria ha dit:

    És molt greu que hi hagi persones que a més d’haver de treballar hagin de patir mobbing. Però també és greu i no sé si es té prou en compte que també existeix la situació inversa, i hi pot haver caps falsament acusats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Teràpia online (Skipe, Hangouts...) | Telèfon 600334250
Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob

A Badalona
Carrer dels Arbres 31 3r 2a 08912 Badalona