Publicat el Deixa un comentari

Entre el primer i el quart any de vida els nens són més agressius que en l’adolescència

La violència forma part de l’essència humana? La genètica i els factors ambientals col·laboren en el comportament agressiu i antisocial. Però segons un estudi realitzat per Richard Tremblay, de la Universitat de Montreal (Canadà) demostra que el major índex d’agressivitat en els nens es dóna entre el primer i el quart any de vida, i no en l’adolescència.

Richard Tremblay va demostrar que als 17 mesos més de la meitat de les variacions en la resposta agressiva dels nens estava directament relacionada amb factors genètics. Però aquesta violència a mida que el seu cervell madura i aprèn a controlar el seu comportament va baixant.

Segons aquest estudi els nens no aprenen a agredir físicament, sino que han d’aprendre a no fer-ho. És fonamental per tant, que se’ls ensenyi durant els primers anys de vida a reprimir els comportament violents. Els anys de preescolar es convertiran així en l’etapa clau per poder entendre l’aparició i posterior control del comportament violent en l’esser humà.

El nen pateix un procés de socialització que implica control, el nen coneixerà els límits marcats i la paraula “no” serà la que escoltarà més cops. Mica en mica això provocarà tal com deia Freud un “malestar de la cultura”, del qual el nen tractarà d’alliberar-se per aconseguir la seva autoafirmació

Tots els nens de 18 mesos que han seguit un desenvolupament normal agradeixen fisicament, però no tots ho fan amb la mateixa freqüència o la mateixa força. La qúestió que es planteja doncs, és fins a quin punt les diferències en les respostes individuals són per factors genètics o de l’ambient en el que el nen ha crescut.

Segons els professors Terrie Moffit i Avashom Caspi, de l’Institut de Psiquiatria del King’s College de Londres, van ser els primers en demostrar la relació directa entre l’ambient i un gen, el de l’enzima MAOA quan van estudiar un grup de nois sotmesos a maltrataments dels quals alguns desenvolupaven comportaments antisocials i d’altres no. Segons aquests estudis genètics hi havia una relació directa entre aquest gen i els comportament agressius.

Font: El Pais.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.