La por fa olor

Les dones son capaces de detectar l’olor de la por.

Segons un estudi de la professora Denise Cheng de la Universitat de Rice la capacitat de detectar senyals emocionals socials basats en l’olor és única, però no tothom la té. Segons la seva investigació les dones son capaces de detectar l’olor de la por, habilitat que afavoreix que les activitats que requereixen una activitat mental més alta tinguin un resultat més satisfactori.

En una primera fase de l’experiment es recollia la suor de 7 voluntaris mentre veien pel·licules de terror, o de contingut neutre. En una 2a fase es realitzava una associació de paraules (exemple: pany i porta, etc.) mentre s’olorava les mostres de suor.

Les 68 dones que van participar en l’experiment olorant, les van dividir en 3 grups (oloraven suor de persones que havien vist pel·licules de terror, oloraven suor de persones que havien vist vídeos neutres, i oloraven mostres sense suor).

Els resultats van confirmar que el grup que va olorar “la por” va ser més precís a l’hora de processar les paraules relacionades. Segons Cheng, l’olor a la por pot fer que les dones reconeguin millor la informació relacionada.

Font: Psicoblogía

Etiquetat amb: ,
Publicat a curiositats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Consultes gratuïtes de Logopèdia
Ens podeu fer consultes gratuïtes de Logopèdia infantil o d'adults aquí

Les respostes us les donarà la Carla Contreras, Logopeda del centre Lluveras Psicologia
categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu