No et deixis manipular

Com es comporten amb tu? Tens algú molt proper que et vol anul·lar? Vol imposar-te la seva visió del món?

Fixa’t en la seva reacció quan vol aconseguir que facis alguna cosa o quan no vol que facis alguna cosa. Aquest és un bon sistema per saber si t’estan manipulant.

Si et fa sentir malament, incomode, culpable tens davant una persona manipuladora. En el llibre “Los manipuladores” d’Isabella Nazare-Aga comenta que només un 20% ho reconeixen.

Si ets capaç de reconèixer que ho ets (tots ho som una mica, però ens ha de preocupar quan ho volem fer constantment), o ho estàs patint, veuràs que les persones manipuladores són dependents i per això intenten provocar dependència als altres.

Hi ha el manipulador-seductor que aconsegueix el seu propòsit amb la seducció i l’encant. Així crea la dependència. Però també hi ha el manipulador–inadaptat, com a persona inflexible que no accepta bé els canvis.

El manipulador es gelós i possessiu, normalment domina el llenguatge i intenta culpa als altres “tu tens la culpa” i fa participar als altres “tal persona m’ha dit que tu tens la culpa…”

Si tens algú proper que et manipula, el millor remei és ser tu mateix/a independent tant psicològicament com emocionalment, tenir una bona autoestima i actuar segons els teus pensaments.

Si ets tu el manipulador pensa que el món no gira només en torn teu i intentar permetre que cada un faci us de la seva vida és la millor forma de corregir-ho.

Font: Psicologia pràctica

Etiquetat amb:
Publicat a conducta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Consultes gratuïtes de Logopèdia
Ens podeu fer consultes gratuïtes de Logopèdia infantil o d'adults aquí

Les respostes us les donarà la Carla Contreras, Logopeda del centre Lluveras Psicologia
categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu