El llenguatge i el sexisme

Quants cops hem sentit que això de voler posar el femeni a moltes paraules és una “xorrada”. Quants cops nosaltres mateixes hem pensat que no val la pena tant d’enrenou per un simple femení.

Abans de posicionar-te llegeix les recomanacions sobre la utilització no sexista del llenguatge que va publicar la Unesco el 1991:

El llenguatge no és una creació arbitrària de la ment humana, sinó un producte social i històric que influeix en la nostra percepció de la realitat. Al transmetre socialment a l’ésser humà les experiències acumulades de generacions anteriors, el llenguatge condiciona el nostre pensament i determina la nostra visió del món

Lidia Falcón en un article al Periodico del 25 de juny de 2008 entre altres coses comenta que el llenguatge no és una disposició divina immutable que va canviant en el temps i que canviarà molt més quan les dones ens decidim a utilitzar aquests termes que ens defineixen, de forma habitual i sense por que ens qüestionin

I com comenta Carmina Virgili el llenguatge ni és innocent ni es regeix tan sols per “lleis” de gramàtica i filologia que només poden ser validament interpretades pels acadèmics. El llenguatge reflecteix els valors culturals de la comunitat que el parla i per tant la utilització del masculí i del femení posa de manifest el valor que aquesta societat assigna a cada sexe.

Etiquetat amb:
Publicat a educació, social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob