La procastinació

Comencem un nou període escolar i volem aprofitar per organitzar-nos, per fer aquelles coses que no hem tingut temps de fer fins ara. Quan comencem vacances pensem que ja ho farem més endavant, i van passant els dies i allò que teníem previst fer encara no s’ha complert. Ara, estem en el compte enrere i del que s’havia planejat, no s’ha fet ni la meitat.

La procastinació, és la tendència a deixar per més endavant tot el que considerem pesat o incomode de fer. En alguns casos això amaga una por a enfrontar-se a determinades situacions per manca de recursos, per la qual cosa es convenient que s’analitzi perquè no s’arriba a fer mai el que teníem previst fer.

La procastinació es pot considerar que comença a ser un problema quan afecta a tots els àmbits de la nostra vida, quan genera frustració, desil·lusió i un sentiment de fracàs que fa que ens infravalorem.

Tal com comenta el psicòleg Guillermo Ballenato organitzar l’agenda, programar-se i establir prioritats son les claus per superar la procrastinació i començar a superar les inseguretats.

Font: 20minutos.es

Etiquetat amb:
Publicat a conducta
2 comentaris a “La procastinació
  1. nuitari ha dit:

    Només una pregunta respecte la font. Voleu dir que és gaire de fiar el 20 minutos?

  2. Pilarll ha dit:

    Nuitari, tens tota la raó, però la veritat és que vaig descobrir aquest article a través del 20 minutos.es, i encara que després m’he documentat, em va semblar més “honrat” posar l’autèntica font.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Consultes gratuïtes de Logopèdia
Ens podeu fer consultes gratuïtes de Logopèdia infantil o d'adults aquí

Les respostes us les donarà la Carla Contreras, Logopeda del centre Lluveras Psicologia
categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu