Dolç, salat, agre, àcid, amarg .. i l’ “umami”

Localitzen un sisè sabor, l’umami, que s’identifica amb les grasses, i podria ser la clau per reduir en el futur els problemes d’obesitat.

Segons explica la revista Psiquiatria.com, un equip d’investigadors de la Universitat de Deakin a Melbourne, junt amb col·laboradors de la Universitat d’Adelaide, van observar que hi ha persones sensibles a aquest sabor, i que aquestes persones tendeixen a menjar menys quantitat de grassa i per tant son menys propensos a patir sobrepès.

Després de l’estudi suggereixen que “donat que les grasses son altament accessibles i molt comuns en les dietes actuals, pot ser que els nostre sistema gustatiu pot tornar-se insensible al sabor de la grassa amb el temps, per la qual cosa faria que algunes persones fossin més susceptibles al consum excessiu d’aliments grassos” segons Keast

Per accedir al text complert journals.cambridge.org/action/displayJournal?jid=BJN

Etiquetat amb: ,
Publicat a alimentació, percepció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Consultes gratuïtes de Logopèdia
Ens podeu fer consultes gratuïtes de Logopèdia infantil o d'adults aquí

Les respostes us les donarà la Carla Contreras, Logopeda del centre Lluveras Psicologia
categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu