Les màquines podran substituir als psicòlegs?

Els neuròlegs han descobert que quan les persones estan en un estat de meditació els dos hemisferis cerebrals funcionen de manera harmoniosa, i que ones electròniques sonores provoquen una resposta de la mateixa freqüència en les ones cerebrals fent que el cervell reprodueixi senyals en sincronització.

Actualment hi ha màquines que s’ocupen d’estimular el cervell, per exemple:

La tècnica Tomatis: tècnica d’estimulació auditiva creada pel Dr. A.A. Tomatis (1920-2001) per recuperar la capacitat d’escolta i aportar energia al cervell i al cos, utilitza un aparell anomenat “oïda electrònica” on s’escolta música o sons, gràcies a la qual s’aconsegueix reeducar l’escolta.

El megabrain: tècnica d’estimulació del cervell que utilitza unes ulleres i uns cascs on es combinen llum i sons de forma rítmica i en diferents rangs de freqüència (Hz) provocant la seva estimulació i induint a l’usuari d’un estat conscient cap a una varietat d’estats amplis de la consciència.

Segons exposa el Dr. Román Churuky metge del North Jersey Developermental Center les persones que estan tenses poden relaxar-se profundament amb aquesta màquina, i hi ha evidències que demostren que pot ser útil per millorar molts altres aspectes com la capacitat d’aprenentatge, de la memòria, per augmentar la creativitat, per superar l’estrès i l’insomni, etc.

Quan una persona dorm comença reduint la producció d’ones alfa (es registren sobretot abans d’adormir-nos i els seus efectes son de relaxació agradable, pensaments tranquils i es produeix la integració entre ment i cos) fins que desapareixen i son substituïdes per les ones theta (es donen durant el son, en la meditació, en la hipnosi, etc. mentre actuen les formacions del subconscient augmentant la capacitat d’aprenentatge, d’imaginació, d’inspiració creativa, etc.). Amb l’ajuda d’aquestes màquines megabrain es possible mantenir-se en aquest estat sense esforç.

La combinació dels descobriments neurològics amb la tecnologia ha obert una porta a un nou camp d’exploració amb possibilitats pel desenvolupament del potencial humà i la consciència, i s’ha convertir en una eina més per millorar els resultats en teràpia.

Si voleu més informació sobre aquesta tècnica podeu consultar Montse Valls Giner

Etiquetat amb: ,
Publicat a teràpies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob

A Badalona
Carrer dels Arbres 31 3r 2a 08912 Badalona