Faula 10 – El Somni

Publiquem la desena faula d’aquesta secció.

En una època molt llunyana, un camperol quan anava a buscar aigua al llac es va trobar amb una roca molt i molt gran al mig del camí. Aquesta roca bloquejava el pas de tal manera que no es podia continuar.

El camperol cada vegada estava més i més enrabiat. Estava davant la roca sense poder fer cap gest. Només pensava el que significava no poder arribar al llac, no podria aconseguir l’aigua per les seves terres i per tant la seva família moriria de gana.

Mica en mica van anar passant les hores i el camperol s’anava omplint més i més de ràbia. Estava buscant qui havia pogut ser el culpable, qui volia fer-li mal. Pensava que tothom estava en contra seva, que tot se li girava en contra, i que mai més podria aconseguir aigua. Que terrible que veia la situació! Això ja era el final!.

Mentre estava davant la roca i mentre tenia tots aquests pensaments tant desastrosos, se li va acostar un ocell i li va dir: Aprèn a treure aquest verí que tens dintre teu. Aprèn a deixar anar aquesta ràbia que sents contra la gent que t’envolta i això et permetrà trobar la pau i podràs pensar com poder treure la roca del camí.

El camperol, no li va fer cas, cada vegada estava més i més enrabia. Fins hi tot contra aquest ocell que li havia donat aquell consell tant estúpid.

I així van anar passant les hores fins que esgotat es va quedar dormit. Mentre dormia va tenir un somni: ell era un ninot inflable, i estava completament inflat, a punt d’explotar. Estava irritat, neguitós, infeliç. Tot l’aire que tenia dintre era la ràbia acumulada. Va agafar una punxa que va trobar al costat del camí i es va punxar. Va anar veient com mica en mica aquest aire de ràbia anava sortint i ell mica en mica s’anava trobant cada vegada més i més lleuger, més i més tranquil.

Un cop buit d’aquest aire, es va adonar que a dintre seu hi havia pau. La va veure, era d’un color agradable i això el va fer sentir-se bé. Es va despertar i sense saber gairebé el que feina es va acostar a la roca, i amb un tronc i molta força va aconseguir treure aquella roca del camí.

Autor: Psico-ajuda

 

Etiquetat amb:
Publicat a contes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob

A Badalona
Carrer dels Arbres 31 3r 2a 08912 Badalona