El Twitter i la censura

S’ha de censurar el Twitter o no?  Aquests dies estan sortint casos de persones que les fan anar a declarar per un possible delicte de “incitació a l’odi” per alguna piulada que han penjat o tuitejat (el jurista i professor de Dret Constitucional Hector López Bufill ja en va ser víctima fa uns mesos)

Abans de començar s’ha de definir per a què és el Twitter: Si considerem el Twitter con una xarxa on les persones parlen, opinen i s’informen del que passa al mon, evidentment que es interessant que hi hagi un respecte cap a aquell tuitaire que ha posat alguna noticia.

Però, si considerem el Twitter com un lloc on les persones van a “esbravar-se”  i a poder descarregar les emocions que tenen contingudes, llavors tot pot estar permès.

Fem la comparació amb els camps de futbol:  Les persones van al camp de futbol a desfogar-se a poder cridar a l’arbitre o als jugadors contraris.  Els Governs ja accepten i consideren positiu que es pugui fer això.  Es una vàlvula d’escapament que te l’individu i que beneficia al conjunt de la societat perquè contribueix a augmentar el grau de felicitat social.

I el Twitter? no l’hem de veure també com un camp de futbol? es a dir com un lloc (una xarxa social) on la persona, després d’una jornada laboral es posa a comentar o tuitejar alguna piulada.

Tornant a l’exemple del camp de futbol, el pobre arbitre i els jugadors no poden marxar del camp i han d’aguantar el que la gent els hi diu, per la qual cosa es evident doncs que hi ha crits que no es poden permetre (crits racistes, etc.). Però aquest no es el cas del Twitter, donat que si un tuitaire rep comentaris ofensius d’algú que no li agraden te la possibilitat de blocar-lo, per tant, encara hi ha mes “filtre” que en un camp de futbol.

Crec que es interessant pensar-hi i veure que el Twitter pot ser una gran eina similar als camps de futbol per ajudar a la societat a descarregar-se. Igual com els psicòlegs moltes vegades recomanem a aquelles persones que tenen molta energia continguda (emocions internes que els bloquegen) que facin un esport per descarregar (córrer, pegar un sac de boxa, etc.) el Twitter també la podem considerar com a vàlvula d’escapament.

Publicat a general

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob

A Badalona
Carrer dels Arbres 31 3r 2a 08912 Badalona