Mètode Sedona

De Wiki de Psico-Ajuda
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Mètode per eliminar els obstacles que la pròpia persona s’imposa impedint-se aconseguir el benestar. La base del Mètode Sedona és aprendre a deixar anar els pensaments i sentiments que ens limiten com un procés natural. Lester Levenson es l’home que el 1973 va crear aquest mètode pràctic.

Al llarg del dies entre les coses que normalment fem i les preocupacions que tenim acabem els dies completament esgotats. A l’endemà tot torna a començar, i així dia rere dia anem arrossegant aquestes preocupacions, portant-nos a camins equivocats.

El mètode Sedona ens ensenya per un costat a adonar-nos d’aquestes emocions limitants i després a aprendre a deixar-les anar o si més no a saber que les tenim per estar preparats per deixar-les anar en un altre moment.

A més a més amb el mètode Sedona aprenem a alliberar-nos d’una manera que no faci mal als que ens envolten i al mateix temps que ens permeti sentir-nos be amb nosaltres mateixos. Per posar un exemple, és aprendre a posar els explosius correctes per tal que l’explosió que vols provocar no faci danys pel voltant, ni a un mateix. Així, si aconseguim alliberar-nos, disminuïm la pressió interna nostra i, per tant, ens sentim molt més bé.

Per aconseguir que el procés d’alliberament sigui automàtic, no ens hem d’obligar a no pensar en allò que ens provoca malestar, sinó alliberar-te’n conscientment. Hi ha 3 preguntes que t’has de fer:

   Podries deixar anar aquesta emoció?
   La deixaries?
   Quan?

Amb això estem acceptant que tenim aquesta emoció negativa i per tant la podrem deixar anar. Encara que no sigui ara és igual. I no importa si respons a aquestes preguntes SI o NO, perquè l’important es ser-ne conscient.

A mida de dominar aquesta tècnica s’aprèn a estalviar l’energia que moltes vegades invertim en pensaments equivocats, la qual cosa remet en una millora del nostre cos i la nostra salut.

Avui dia Hale Dwoskin es el Director Executiu i responsable de formació de Sedona Training Associates.

La base del mètode Sedona és deixar anar els pensaments i sentiments que ens limiten com un procés natural, desprendre'ns de les creences i limitacions que tenim arrelades dins nostre. Lester Levenson es l'home que va inspirar la creació d'aquest mètode.

Tal com manifestava Lester Levenson[1] tots som éssers il·limitats per culpa de les nostres idees restrictives. El nostres creixement personal no depèn de cap font externa, per això el 1973 Lester Levenson va veure necessari formalitzar els seus ensenyaments amb un sistema d'aplicació pràctica que es va anomenar Mètode Sedona. Mètode per eliminar els obstacles que la pròpia persona s'imposa i l'hi impedeix aconseguir l'abundància, la salut, la felicitat i l'èxit.

Al llarg del dies entre les coses que normalment fem i les preocupacions que tenim acabem els dies completament esgotats. A l'endemà tot torna a començar, i així dia rere a dia anem arrossegant aquestes preocupacions, portant-nos a camins equivocats.

El mètode Sedona ens ensenya per un costat a adonar-nos d'aquests pensaments i després a aprendre a deixar-los anar o si més no a acceptar-los per tal que els incorporem com a propis i per tant no ens provoquin rebuig.

A més a més amb el mètode Sedona aprendrem a alliberar-nos d'una manera que no faci mal als que ens envolten i al mateix temps que ens permeti sentir-nos be a nosaltres mateixos. Per posar un exemple, és aprendre a posar els explosius correctes per tal que l'explosió que vols provocar no provoqui danys pel voltant, ni a un mateix. Així, si aconseguim alliberar-nos, disminuïm la pressió interna nostra i, per tant, ens sentim molt més bé.

El procés d'alliberament moltes vegades el fem automàtic, Per aconseguir-ho no és obligar-te a no pensar en allò que et turmenta, sinó alliberar-te'n conscientment. Hi ha 3 formes de fer-ho:

  1. Decidir alliberar-te
  2. Acceptar el sentiment i l'emoció que estem tenint
  3. Submergir-se en el propi nucli de l'emoció i buscar-hi què hi ha d'aquest sentiment? Quan aconsegueixis entrar-hi t'adonaràs que en el nucli es respira tranquil·litat.

A mida de dominar aquesta tècnica s'aprèn a estalviar l'energia que moltes vegades invertim en pensaments equivocats, la qual cosa remet en una millora del nostre cos i la nostra salut.

Avui dia Hale Dwoskin es el Director Executiu i responsable de formació de Sedona Training Associates, una organització amb seu a Arizona. Organitzen seminaris per tot el mon així com es pot consultar al seu web www.sedona.com

Eines de l'usuari
Espais de noms

Variants
Accions
Enllaços
Navegació
Eines