Publicat el 9 comentaris

El teu fill es fa pipí al llit?

En Gregori es un nen de 7 anys que encara no es controla el pipí quan està al llit. Des dels 3 anys mai ha tingut cap problema a controlar-lo durant el dia, però a la nit no ho ha aconseguit mai. A part d’això en Gregori no té cap més problema de salut ni de comportament que sigui important.

Proposta de solució:
Hi ha vegades que els pares intenten que amb el temps el problema s’arregli. De totes maneres es pot arribar a una edat que si això no s’ha solucionat es pot anar a veure un especialista que us ajudarà, a vosaltres i al vostre fill a solucionar-ho. S’haurà de fer una avaluació (quan li passa, quants pipis es fa durant la nit, etc. etc.), mirar la historia familiar, si hi han hagut altres tractaments (potser abans se li havia donat algun medicament per controlar-ho?) etc.

Amb el psicòleg podríeu fer un sistema que es diu “pipi-stop” que es una especie d’alarma que sona quan al nen se li escapa el pipí, però jo aquí, us comentaré cosetes que us poden anar be per ajudar a solucionar aquest petit problema. heu de tenir en compte que potser amb això no ho solucioneu, llavors serà el moment d’anar a un especialista :

– De dia (sempre durant el dia) s’ha d’anar animant al nen a que begui 1 o 2 gots de líquid. quan tingui ganes d’anar a fer pipí, llavors heu d’intentar que aguanti uns minuts més. el temps en un principi serà poc, 4 o 5 minuts, i mica en mica (al llarg dels dies) s’anirà ampliant fins a un màxim de 45 minuts.

Sempre que s’estigui fent això s’haurà de felicitar al nen pel temps que ha aguantat .

– Juntament amb aquest entrenament (que per si sol no te gaire efectivitat) podem entrenar el nen a anar controlant el pipí a la nit. Consisteix a despertar al nen (per exemple cada hora la primera nit) perquè vagi al bany, després anar espaiant l’interval.

Tot això juntament amb comentaris d’ànims quan el nen aconsegueix l’objectiu de no fer-se pipí. I també en cas que se li escapi el pipí que tingui que ajudar a arreglar-se el llit abans de tornar-s’hi a posar.

Espero que amb paciència aconseguiu eliminar aquesta conducta del vostre fill. Si així no s’aconsegueix us recomano que un especialista us ajudi. No es tant complicat com sembla.

Explicació:
Segons les investigacions realitzades s’ha comprovat que el tractament conductual de la enuresi fins a la data d’aquest post te un gran recolzament empíric. Hi ha l’estratègia de l’alarma urinària que es el més utilitzat. En aquest comentari s’ha exposat l’entrenament en retenció del pipí i l’entrenament en el llit sec (normalment aquests mètodes s’utilitzen conjuntament)

agost 2015:  Si el vostre fill es fa pipi al llit,  més que voler resoldre la conducta com a tal, es important trobar la causa que la provoca.

9 pensaments sobre “El teu fill es fa pipí al llit?

 1. Hola el meu fill te 4 anys i casi cada dia es al lli fa pipi al llit!! Fins fa poc ja no dorm amb panyal pero no se si li tindria q tornar a possar pq es casi cada dia q es fa el pipi.
  Molts cops el desperto per anar a fer pipi i tot i aixi tambe se’l fa.
  Com ho tinc que fer?

 2. Bon dia Amanda,

  Si amb aquestes pautes que hi ha en el post no aconseguiu resultats, seria bo que un professional us ajudés i així també descarteu que no hi hagi cap altre tipus de problema.

  Segur que hi ha altres pautes, que ben aplicades, us ajudarà a solucionar aquest contratemps.

  Cordialment

 3. Bon dia.
  Tinc una néta de 7 anys que no pot controlar el pipi als vespres.
  La seva mare li posa bolquers per evitar mullar el llit.
  La nena te por d’anar al vàter sola i sempre demana algú que l’acompanyi.
  He llegit l’exercici que es recomana en aquest bloc, no ho veig gaire clar. ( no es recomana que els nens no s’aguantin excessiu temps per anar fer pipi per tal d’evitar cistitis).
  Sa mare l’escridassa cada cop què s’ho fa al llit i gairebé la obliga (durant el dia) a anar sola al vàter.
  De quina manera jo, podria ajudar?
  Gràcies

 4. Hola Gemma,
  El que seria bo es que aconseguissis que la teva neta i els pares anessis a un psicòleg infantil. Ell els orientarà com es la millor manera per afrontar aquesta situació.
  Si la nena te por, a vegades obligar-la encara es més negatiu. Però tot això ja els hi dirà el psicòleg infantil.
  Una abraçada

 5. Hola! La meva filla de 2 anys no porta bolquer des del juny i fins ara tot be de dia i de nir! Pero fa un parell de dies que es fa pipi a sobre i per la nit o a la migdiada (es desperta com sobresaltada i diu pipi i ja se la fet)

 6. Hola!!! El meu fill de buit anys,fa uns dies(dies no seguit)que es fa pipi el llit.

 7. Hola,el meu fill te 8 anys i fa temps que es fa pipi per la nit,el seu pare i jo ens anem despertant per la nit per fer,li fer.Pensem que el millor sera anar a veure un especialista.Què en penseu???

 8. Bon dia,
  En aquestes situacions si, es millor que aneu a un professional. Ell us ajudarà a establir unes pautes al mateix temps que podreu descartar que no hi hagi cap altre tipus de problema.

 9. Moltissimes gràcies!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.