Hauríem de riure més – El riure millora la salut

El riure es un fenomen que no acabem d’entendre del tot. El que si podem dir es que es un acte involuntari i que la ciència avala que riure millora la salut. Tal com expliquen a l’article que va sortir publicat a la revista Consumer.es el riure es saludable.
La zona localitzada del riure està a la zona prefrontal del còrtex cerebral ( es la zona on hi ha localitzada la creativitat, la capacitat per pensar en el futur, etc.) i amb els anys anem perdent l’espontaneïtat de deixar-nos portar pel riure.

Quan riem el cervell activa la segregació d’endorfines, les anomenades encefalines, substàncies que ajuden a calmar el dolor, i que envien missatges des del cervell fins als limfocits i altres cèl·lules per combatre els virus i les bactèries. Per tant el riure es més important del que sembla, millora la salut.

Es treballa amb la “risoteràpia” que consisteix a estimular la producció de diferents hormones que genera el propi organisme fent exercicis i jocs grupals per potenciar el riure: Es vol potenciar el sistema immunitari provocant el riure d’una manera natural i sana.
Te molts efectes beneficiosos, entre ells cal destacar el poder analgèsic que té: allibera endorfines, que son els sedants naturals del cervell similars a la morfina.

Per això es considera que cinc o sis minuts de riure continuat actua com un analgèsic. Es per això que s’utilitza per teràpies de convalescència que requereix una mobilització ràpida del sistema immunològic.

Pots utilitzar aquest petit joc : mira fixament a una altra persona que hi tinguis confiança i juga al joc de “a veure qui riu primer”. Consisteix a que els dos us quedeu mirant fixament als ulls, de cara i en silenci. El primer que riu perd. Així t’adonaràs que costa molt no riure. També us passo aquest enllaç on us explica com fer-ho vosaltres mateixos laalegriadevivir.com Podeu mirar aquest video que parla d’aquests aspectes.

Etiquetat amb: ,
Publicat a conducta, curiositats, salut, teràpies
0 comentaris a “Hauríem de riure més – El riure millora la salut
1 Pings/Retroenllaços per a "Hauríem de riure més – El riure millora la salut"
  1. […] Podeu consultar també: Hauriem de riure més- El riure millora la salut […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob