Publicat el 3 comentaris

Cibersexe-exhibicionisme, Hi ha alguna relació?

Abans de començar voldria que em perdonessin els experts, hauria d’haver fet un treball de camp com en Toni Ibànez&Emma Piquer en el seu llibre “Loracle imminent“. Cal dir, però, que he comptat amb la col.laboració de membres del fòrum del Racó Català que m’han ajudat a fer aquest post (hi ha comentaris fets per ells), a tots ells el meu agraïment.

La intenció inicial era fer un post sobre l’exhibicionisme, però després de consultat per Internet vaig trobar que aquesta paraula es relacionava amb un altre tipus d’exhibicionisme. D’aquí va sorgir l’interès d’averiguar si hi pot haver alguna similitud entre l’exibicionisme tradicional i el que es fa a través de la xarxa :

En Valentí té 25 anys, fa un any que està vivint amb la seva parella, però ja va tres vegades que quan discuteixen, surt de casa i se’n va a la porta de la Universitat. Quan veu una noia que va sola se li posa davant i li ensenya els genitals. Les tres vegades que ho ha fet, les noies espantades han marxat corrents. Ara, però, cada vegada més sovint s’adona que està pensant com tornar a trobar una noia sola per tornar a repetir l’escena.

L’exhibicionista com a parafília, generalment no té intenció de tenir cap activitat sexual posterior, moltes vegades el que vol és sorprendre i espantar, obtenint una sensació de domini. Normalment comença a actuar abans dels 18 anys. l’hi passa en períodes de crisis emocionals.

La qüestió és, amb el cibersexe, pot existir aquesta sensació de domini que obté l’exhibicionista tradicional? Aquest plaer que sent quan s’exposa davant de les noies ensenyant els seus genitals, es pot experimentar o ho experimenten també les persones (siguin nois o noies) davant d’una càmera web?

El cibersexe (trobada sexual virtual entre dues o més persones connectades a través de la xarxa) però , no busca la submissió de l’altra, hi ha un contacte voluntari amb la persona i no només es basa en el sexe :

“Existeix aquest sentiment de dolor o d’alegria en un mateix, quan l’altra persona t’escriu i davant la pantalla veus que t’està demanant ajuda, veus que t’explica les seves preocupacions que ni als seus amics mes íntims els hi diria. Ets part de les seves vides. En un període de temps aconsegueixes establir una gran amistat amb elles fins al punt d’arribar al cyber sexe”

Aquest descripció ens mostra un cibersexe diferent a la simple relació que s’establiria per obtenir plaer a través de la xarxa, perquè encara que és l’objectiu pel qual s’inicia la relació, no és l’única. En molts casos s’està buscant una interacció més profunda amb la persona, s’intenta trobar algú amb qui compartir sensacions molt intimes:

“Quan s’aconsegueix que una altra persona et faci exhibicionisme per la webcam és com un premi ja que t’ho has treballat durant una bona estona”.

Per tant, sembla, que no hi ha cap relació entre el cibersexe i l’exhibicionisme com a patologia, donat que la tecnologia és un mitjà i no una finalitat. Serveix com a pont a través del qual ens permet tenir accés a una sexualitat diferent de la convencional, però acceptada per les dues parts, mai imposada per una de les parts (volem pensar que tots estan mantenint contactes de forma voluntària).

Per una altra banda, s’hauria d’analitzar si realment aquesta relació a través del cibersexe es gaire diferent a la convencional o una eina més, donat que mentre s’està intentant aconseguir plaer a través del cibersexe no s’està fent res més que imaginar el que estarien fent amb sexe real.

3 pensaments sobre “Cibersexe-exhibicionisme, Hi ha alguna relació?

  1. Bon vídeo! Còmic, però bon exemple del que expliques.

  2. Acabo de descobrir el teu bloc gràcies al teu comentari. Molt interessant i útil. Ens anirem visitant.
    Salutacions

  3. Quan ho fas per primera vegada et sents una mica espantat.La segona estas com avergonyit i la tercera t’adónes que tens com una mena de morbo.La morbositat de ser vist el que tu ensenyes o mirar el que t’ensenyen a tu.Aquests sentiments són els quals experimentes quan practicas cybersexe per primera vegada.És cybersexe amb un acord dels dos, o mes persones connectades,(a gust de cadascun :)), i despres d’una xerrada massa afectuosa….I amb ,mes o menys, un anonimat es practica aquesta activitat sexual sense mes motiu que satisfer les dues o mes parts .Encara que sempre dóna el primer pas l’home,la dona tambe cerca per a tals fins,però aquest ja és altre tema a tractar.
    Però el tipic exhibicionista de carrer ,encara que tambe practica una activitat sense contactes ,ho fa sense respectar si l’altre ésser desitja veure-li els seus atributs sexuals o si és un desconegut o no.I aquesta és la diferència del cyber-sexe al exhibicionista.El primer cas ho practiquen respetan-se mútuament,buscant els dos el plaer sexual.El segon nomes busca el plaer ell sol,ja sigui sexual o sigui per descarregar una ràbia acumulada dintre de si mateix, sense importar-li el que pugui afectar als demes.Clar esta que aquest món cibernetic pots trobar els dos casos,però el exibicionista prefereix mes el ser vist per carrer que per cam.Es la morbositat de ser vist mutuament en un anonimat o la de ser vist sense importar res mes que un mateix. Aquesta es la diferencia.
    Salutacions PilarII.;)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.