Publicat el Deixa un comentari

Com està el teu nivell de testosterona?

 

Segons un article que va sortir publicat a Europa press la meitat dels homes entre 45 i 75 anys tenen els nivells de testosterona (l’hormona sexual masculina) per sota del nivell normal.

A més a més el President de l’Associació espanyola d’Andrologia, Jordi Cortada, va augurar que en els propers anys tres de cada quatre homes menors de 80 anys patiran el Síndrome per Dèficit de Testosterona.

Ets un d’aquests afectats? Doncs això t’interessa:

Aquest Síndrome es manifesta amb cansament, acalorament, depressió, irritabilitat, trastons de la son, disminució del desig sexual i la funció erèctil, reducció de la força muscular i augment de la grassa corporal.

Explica que quan aquests símptomes son lleus no es va al metge perquè es pensa que no és res important, en d’altres casos es pot associar a altres patologies, per la qual cosa l’única manera de saber si existeix aquest manca de testosterona és fent un test de nivells.

Existeix un problema cultural per a la identificació d’aquest síndrome, donat que molts dels símptomes es consideren normals per l’edat i no com a resultat d’una afecció. La qüestió està en concienciar-se que la importància de la manca de testosterona pot provocar efectes a la qualitat de vida fins arribar a patologies greus com la diabetis melillus tipus II, augment de riscos de partir malalties cardiovasculars, etc.

El tractament consisteix a administrar testosterona a l’afectat, cosa que provoca que al cap de dos mesos els nivells de testosterona comença a normalitzar-se i els símptomes a desaparèixer, retornant al pacient la seva qualitat de vida.

Com a conclusió diu, però, que no s’ha d’equiparar a la menopausa de les dones, donat que aquestes deixen de segregar hormones, en canvi els homes, un cop tractat poden continuar produint-ne, encara que en menor quantitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.