Publicat el Deixa un comentari

Ritmes circadians, i un coixí


Un coixí que actua directament sobre els ritmes circadians. Segons la proposta de Eoin McNally, 40 minuts abans d’aixecar-te, aquest coixí es va il·luminant per tal que es puguin completar totes les fases del son (vegeu l’article “A quien madruga la almohada le ayuda“).

Tots els animals (incloses les persones) tenim uns ritmes circadians d’activitat/inactivitat on es demostra que les nostres capacitats tant físiques com mentals no són constants al llarg del dia. Si per algun motiu es produeix alguna variació de les condicions ambientals les espècies per poder continuar sobrevivint no podem fer altra cosa que adaptar-nos a aquests canvis.

La primavera fa augmentar les consultes per depressió: “Contra el que pugui semblar, les temperatures més càlides i la prolongació de les hores amb llum de dia afecten negativament bona part de la població“. Amb la primavera s’agreuja també la manca de concentració o de memòria i fins i tot els trastorns de la son.

S’està fent un gran número d’estudis per intentar saber controlar els efectes depressius que provoca aquesta alteració dels cicles circadians (vegeu psiquiatria.com), i cada vegada més s’accepta la utilitat de les estratègies cronoterapèutiques (teràpies lumíniques, privació total de la son, teràpia obscura etc.).

Qui sap si aquest coixí que ara ens el prenem com a cosa curiosa, ben utilitzat pot solucionar alguna d’aquestes alteracions.

Dibuix : extret del llibre ELOISE , de la Hilary Knight, escrit per la Kay Thompson. Via Anna Tarambana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.