Publicat el 2 comentaris

Els polítics segons les lleis de l’estupidesa (Segona part)

Abans de començar aquesta lectura podeu consultar l’article anterior: L’estupidesa humana – Les 5 lleis de Carlo Cipolla.

Classifiquem els polítics segons aquestes cinc lleis:
El polític ingenu / desgraciat: S’embarcarà en feines impossibles i mal plantejades i ens hi posarà a tots en aquests objectius. Creurà que ha descobert la solució de problemes històrics complexes mitjançant la implantació de mesures simplistes.

No es pararà a analitzar si allò que intenta modificar pot posar en perill l’equilibri del sistema. Al principi pot caure bé, però més aviat o més tard aconsegueix sembrar la confusió al seu voltant. Son personatges que aviat perden el seu lloc

El polític malvat: Tot el que fa, ho fa pel seu propi benefici o del seu partit i no li importa gens si fastigueja als altres. És pot incloure en aquesta categoria el mal polític que només està preocupat per les rodes de premsa, pel seu propi èxit, pels diners, el poder, etc. No té cap problema a derivar les culpes de qualsevol problemes que pugui aparéixer.

El polític estúpid: No n’hi ha masses de polítics estúpids purs. Normalment hi ha la combinació de malvats i estúpids que a més de buscar el seu propi benefici, son estúpids i no ho saben. A aquest tipus els hi falta normalment caràcter, perspicàcia, força i en definitiva tot el que caldria per arribar a ser un polític malvat autèntic Acaben donant pals de cec incomprensibles i fent mal a la manera més estúpida no beneficiant a ningú.

El polític intel·ligent: D’aquests gairebé no cal dir res, només que són molt pocs. Són els que saben oferir el millor d’ells mateixos, i intenten actuar pel bé del conjunt.

Amb aquestes característiques on posaríem els nostres polítics actuals?

Bibliografia: “Manual de supervivencia del empleado público” Alfonso Ramírez de Avellano

2 pensaments sobre “Els polítics segons les lleis de l’estupidesa (Segona part)

  1. Què hi pinta el careto del Michael Jackson a la foto? o_O

  2. Si, es veritat, era un “parany” per veure si el veieu…. je, je

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.