Publicat el 1 comentari

Mandales – Atura’t un moment i pinta un mandala

Que estem anant a un ritme massa accelerat, és cert!, que hauríem d’aprendre a frenar una mica, també! Us proposo que us atureu un moment i proveu de fer un Mandala.

Un Mandala és un cercle, un dibuix ordenat al voltant d’un centre com a punt de força i d’unió. Encara que n’hi ha a moltes cultures, el seu origen es tibetà: normalment els fan amb sorra sobre una superfície de fusta i amb l’objectiu de proporcionar pau i harmonia. Un cop fet es recull la sorra des de l’exterior al centre simbolitzant que al morir tots tornem a la font inicial de nosaltres mateixos. Es mostra que no hem de voler aferrar-nos a les coses, perquè no son permanents.

Des del punt de vista psicològic, els Mandales representen l’ésser humà, la forma en que es dibuixa i es pinta un Mandala té un simbolisme específic. Així quan es comença des del centre fins a fora s’està fent present l’exteriorització de les emocions, mentre que des de fora cap a dintre representa la cerca del propi centre i és l’assimilació del coneixement la que es fa present.

Carl Jung un dels pares de la psicologia ja va elaborar una teoria on defensava que els Mandales representaven la totalitat de la ment humana, tant la seva part conscient com la inconscient.

Després d’aquesta petita exposició proveu de fer-ne un o pintar-lo. Cada color té un significat diferent, però jo us recomano que us aïlleu d’això i agafeu els colors que us semblin en cada moment. Un cop acabat, mireu-lo i els sentiments que us despertin, és això la millor interpretació del mateix Mandala.

Bibliografia: Yogakai.com, Viquipedia.org

Les imatges d’aquest escrit es troben sota la llicència Creative Commons License.

Un pensament sobre “Mandales – Atura’t un moment i pinta un mandala

  1. Les mandales són molt relaxants, hi ha escoles que n’ensenyen a fer a l’alumnat de les primeres etapes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.