Publicat el 1 comentari

Com et consideres? Pastanaga, Ou, o Cafè…

Davant de la vida i dels problemes que ens anem trobant, com et consideres, com una pastanaga, un ou o el cafè?

Us proposo realitzar el següents experiment: en tres pots amb aigua bullint col·loqueu en cada un d’ells una pastanaga, en el segon un ou i en l’últim tireu 2 o 3 cullerades de cafè. Deixeu coure cada un dels elements el seu temps normal de cocció.

Que s’observa? la pastanaga que abans era rígida i dura, un cop cuita es transforma en un cos tou i fàcil d’aixafar amb una forquilla. L’ou que amb la seva aparença fràgil si es fa coure el temps corresponent, sembla que no hagi patit cap transformació però si li trenquem la closca ens trobem amb un cos dur i fort. I per últim el cafè que ha aconseguit tenyir tota l’aigua i fins hi tot l’hi ha aportat aroma i sabor.
Davant de la vida i dels problemes que ens anem trobant, com et consideres? Ets aparentment dur i difícil de desmuntar però davant d’una adversitat et tornes tou i a punt de caure en una depressió? Ets com l’ou que t’endureixes fins al punt que moltes vegades t’és impossible posar-te en el lloc de l’altre? O ets com el cafè que les adversitats les converteixes en verdaderes oportunitats per enfortir-te? Cal que et preguntis si et sents víctima de les circumstàncies, si t’estàs queixant tot el dia, o si ets fidel als teus principis. Si aconseguim saber amb quin d’aquests elements ens identifiquem, sempre serà més fàcil poder posar-hi remei.

Un pensament sobre “Com et consideres? Pastanaga, Ou, o Cafè…

  1. Sí, el millor és ser com el cafè, però no sempre és fàcil. N’havia vist un powerpoint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.