Entre el primer i el quart any de vida els nens són més agressius que en l’adolescència

La violència forma part de l’essència humana? La genètica i els factors ambientals col·laboren en el comportament agressiu i antisocial. Però segons un estudi realitzat per Richard Tremblay, de la Universitat de Montreal (Canadà) demostra que el major índex d’agressivitat en els nens es dóna entre el primer i el quart any de vida, i no en l’adolescència.

Richard Tremblay va demostrar que als 17 mesos més de la meitat de les variacions en la resposta agressiva dels nens estava directament relacionada amb factors genètics. Però aquesta violència a mida que el seu cervell madura i aprèn a controlar el seu comportament va baixant.

Segons aquest estudi els nens no aprenen a agredir físicament, sino que han d’aprendre a no fer-ho. És fonamental per tant, que se’ls ensenyi durant els primers anys de vida a reprimir els comportament violents. Els anys de preescolar es convertiran així en l’etapa clau per poder entendre l’aparició i posterior control del comportament violent en l’esser humà.

El nen pateix un procés de socialització que implica control, el nen coneixerà els límits marcats i la paraula “no” serà la que escoltarà més cops. Mica en mica això provocarà tal com deia Freud un “malestar de la cultura”, del qual el nen tractarà d’alliberar-se per aconseguir la seva autoafirmació

Tots els nens de 18 mesos que han seguit un desenvolupament normal agradeixen fisicament, però no tots ho fan amb la mateixa freqüència o la mateixa força. La qúestió que es planteja doncs, és fins a quin punt les diferències en les respostes individuals són per factors genètics o de l’ambient en el que el nen ha crescut.

Segons els professors Terrie Moffit i Avashom Caspi, de l’Institut de Psiquiatria del King’s College de Londres, van ser els primers en demostrar la relació directa entre l’ambient i un gen, el de l’enzima MAOA quan van estudiar un grup de nois sotmesos a maltrataments dels quals alguns desenvolupaven comportaments antisocials i d’altres no. Segons aquests estudis genètics hi havia una relació directa entre aquest gen i els comportament agressius.

Font: El Pais.com

Etiquetat amb: ,
Publicat a conducta, social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob