Publicat el 3 comentaris

Respira

La respiració és importantíssima per aconseguir una bona relaxació. En un dels capítols del llibre de la Neus Ayuso “L’entrenadora personal” editorial Ara Llibres SL. ens explica un bon sistema per aconseguir respirar correctament. Les condicions de vida actuals afavoreixen hàbits respiratoris poc beneficiosos, i respirar bé ens ajudarà a millorar la relaxació i per tant controlar l’estrès (podeu consultar també Saps relaxar-te?)

Quan som petits sabem respirar correctament perquè es fa d’una manera profunda, però amb el pas del temps perdem aquesta forma de respirar i ens limitem a omplir superficialment els pulmons, no fent servir tota la seva capacitat.

Neus Ayuso ens proposa uns exercicis per aprendre a respirar de forma correcta, ens recomana que fem els exercicis 3 minuts al dia: quan respirem hem de pensar en un got d’aigua, a mida que anem agafant aquest aire, anem omplint el got, primer omplir el fons (la part de la panxa) que notarem com s’infla i progressivament es van omplint els pulmons fins a tenim tot el “got” ple. A l’hora de treure l’aire s’ha de fer al revés, des de la part de dalt dels pulmons fins a buidar el fons del got (tota la panxa).

Llibre : “L’entrenadora personal” editorial Ara Llibres SL.

3 pensaments sobre “Respira

 1. Hola! Entiendo el catalán pero no puedo contestarte en Catalán, es cierto que es importántisimo apreder a respirar conrrectamente ya que ayuda a bajar los niveles de estrés,… yo lo práctico varias veces al día y sobre todo a la noche, para así poco a poco intentar que se haga costumbre…

  Cuando pueda, mirare el libro

  Saludos

  P.D Agregaré tu blog al mio

 2. La gent que toca segons quins instruments de vent es veu obligada a haver d’aguantar una bona estona sense respirar, i de vegades la estona que tenim per a fer-ho és curta.
  Vulguem o no, en aquest període de temps hem de fer respiracions profundes per a poder aguantar després.
  Això també ajuda, no?

 3. Hola,

  Un buen post, aprender respirar bien para relajarse es algo que deberían enseñar en la escuela.

  Un saludo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.