Publicat el 2 comentaris

Parlar sense parlar


Surt un nou sistema anomenat Audeo, que l’ha ideat Corporación Ambient, on el nostre pensament a través de senyals nervioses es pot transformar en paraules.

Quan nosaltres pensem en una paraula, les nostres cordes vocals s’activen dèbilment de la mateixa manera que si la diguéssim en veu alta. Aquesta tensió que fem a les cordes vocals pot ser reconeguda a través d’uns sensors especials, i convertir-la en la paraula que s’ha pensat.

L’objectiu principal d’aquest dispositiu és ajudar a les persones que tenen problemes neurològics relacionats amb la part motriu de la parla. És a dir per aquelles persones que per algun problema neurològic saben el que volen dir però no aconsegueixen expressar-ho en veu alta (com passa amb l’afàsia de Broca (vegeu els comentaris d’aquesta entrada)

Aquest fenomen es coneix com discurs subvocal. El sistema ha de conèixer els nostres pensaments donat que perquè s’activin les cordes vocals el pensament ha de ser intencional, és a dir hem de pensar en allò que volem dir.

Per ara el sistema només reconeix 150 patrons vocals. S’està investigant per poder tenir-ho acabat a finals d’any amb un vocabulari infinit de fonemes.

Font: DePsicología.com

2 pensaments sobre “Parlar sense parlar

  1. L’afàsia de Broca no és solament un problema de incapacitat de produir la parla. Els malalts afàsics tampoc no poden escriure els paraules que volen dir perquè no poden EMETRE llenguatge (“no troban la paraula”). Per això, crec que és un poc inversemblant que en aquest problema neurológic siga útil el registre de l’activitat de les cordes vocals. Hi ha una alteració anomenada “anartria” o “disartria” en la qual està alterada la articulació del llenguatge; també hi ha una altra afecció anomenada “disfonia” (alteración en la fonació). En ambdues crec que pot tindre la seua utilitat el sistema anomenat Audeo.
    M’agradaria que algú poguera explicar-me els fonaments per què pot functionar en l’afasia de Broca perquè cada dia atenc malalts amb aquest tipus d’afecció.

  2. Moltes gràcies per l’aclariment. La noticia es del 2008 i potser en aquells moments es va considerar que podria ajudar amb l’afàsia de Broca (podeu mirar la font, DePsicologia.com).
    Procedim a posar un repunt per tal que es llegeix i es pugui tenir en compte el vostre comentari.
    Cordialment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.