Publicat el 1 comentari

Estil de vida sense control. La tecnologia, causa o conseqüència?

La tecnologia no és la responsable del nostre estil de vida, sinó un instrument que utilitzat de forma indiscriminada pot tenir efectes no desitjats per la nostra salut.

Així ho afirmen en l’estudi “Estil de vida, salut i societat de la informació” fet pels Dr/es. Eulàlia Hernàndez, Manuel Armayones i Lourdes Valiente del Grup de Recerca Psinet.

Segons ells la tecnologia (Internet, banda ample, iPods, etc.) són un conjunt d’instruments que utilitzem les persones per a les nostres activitats diàries.

Nosaltres escollim la informació i els mitjans necessaris per a dirigir la nostra activitat personal i laboral, i per tant som nosaltres mateixos que ens marquem la pròpia xarxa dinàmica de relacions.

Els canvis en l’estil de vida de les persones no depenen tant de la tecnologia sinó de com utilitzem aquesta tecnologia. Destaquen que la necessitat de fer 3 o 4 feines en paral·lel provoca una pressió que desemboca en un sentiment d’insatisfacció i frustració. La persona se sent incapaç de controlar-les per la qual cosa intenta utilitzar dispositius d’última tecnologia per superar aquesta situació.

Conclouen que el que s’ha de perseguir es intentar ajudar a la persona a tornar a aconseguir el control de la pròpia vida asserenant l’estil de vida. Només així es podran utilitzar totes les possibilitats que li ofereix la tecnologia i obtenir el màxim rendiment personal.

En un post anterior Pateixes tecnoestrès? es va esposar una visió diferent, la tecnologia era la causa que ens provoca aquesta pèrdua de control.

Perdem el control i per això intentem buscar solucions en la tecnologia? o pel contrari és la tecnologia que ens fa perdre el control? Hem obert un tema al fòrum.

Font: Psiquiatria.com

Un pensament sobre “Estil de vida sense control. La tecnologia, causa o conseqüència?

  1. […] La tecnologia com a conseqüència […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.