Publicat el Deixa un comentari

Realitat virtual i paranoies

T’has discutit amb algú, i després comences a imaginar que estan “confabulant” contra teu, i que et miren i se’n riuen de tu. Cada vegada desconfies més, i d’una cosa que no era res, arribes a pensar que tothom està en contra teva.

Segons un estudi que es va publicar a la revista “British Journal of Psychiatry” s’intenta saber els factors que estan involucrats en les paranoies i les idees persecutòries a través de la realitat virtual.

Un grup d’homes i dones d’uns 37 anys es van sotmetre a la prova sense saber l’objectiu per tal de no condicionar-los. Tots tenien un bon estat de salut i no patien cap trastorn psiquiàtric.

Virtualment se’ls va col·locar dintre d’un vagó on els participants es trobaven amb diferents “avatars” o personatges virtuals: un estava llegint el diari, l’altre somreia, l’altra estava mirant seriosament… Els autors del treball diuen que la majoria dels participants no van presentar cap tipus de pensament paranoic, però una minoria important si que ho va fer.

Davant d’aquests resultats exposen que aquest estudi és una clara demostració que el pensament paranoic no està limitat a les persones amb malalties mentals severes. Com aclariment afegeixen que els individus que ja tenien pensaments paranoics en el seu dia, van ser dues vegades més propensos a experimentar idees persecutòries en la realitat virtual. I que els majors nivells d’ansietat, depressió, preocupació, catastrofisme, etc. també estan relacionats amb aquesta forma de pensar.

L’ús de la realitat virtual hauria d’aportar un avançament ràpid en el coneixement de la paranoia i proposen realitzar nous estudis similars per a conèixer com han pogut impactar els atemptats en el metro de Londres.

Font: Psiquiatria.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.