Maneres de percebre el món

Segons la PNL la Programació Neurolingüistica de Brandler i Grinder, els individus tenim diferents maneres de percebre el món donat que utilitzem diferents maneres de representació.

Una persona per exemple percep el món i expressarà el que veu centrant-se en les dades visuals, una altra persona serà més auditiva i una tercera serà més sensitiva (centrant-se en les sensacions tàctils, gustatives i olfactives). Els diferents sistemes de percepció constitueixen diferents tipus de personalitat.

Inicialment la psicologia es va esforçar a comprendre el comportament humà procurant entendre el contingut de la ment i el passat de les persones. John Grinder y Richard Bandler amb el PNL deixen de posar l’interès en els continguts i es centren en la forma com es construeix l’experiència pròpia. Com la gent ens fem les construccions en el nostre cap segons els estímuls que rebem de l’exterior i del nostre propi interior. Així, la PNL constitueix un model formal i dinàmic de com funciona la nostra ment i percepció humana, de com procesa la informació utilitzant les estrategies internes per adaptar-se positivament.

Amb la PNL es fa una analogia amb l’ordinador utilitzant els nostres patrons. Ens permet mitjançant tècniques, reconeixer i desenvolupar habilitats per al creixement personal i millora de les relacions interpersonals, però sobretot ens permet conèixer de manera objectiva la percepció dels altres i la de nosaltres mateixos.

Utilitza sobre tot els aspectes lingüístics de la nostra comunicació donat que a través del llenguatge construim la nostra realitat.

Bibliografia: Psicologia de la Comunicación – Alex Mucchielli

Etiquetat amb:
Publicat a percepció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Teràpia online (Skipe, Hangouts...) | Telèfon 600334250
Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob

A Badalona
Carrer dels Arbres 31 3r 2a 08912 Badalona