Maneres de percebre el món

Segons la PNL la Programació Neurolingüistica de Brandler i Grinder, els individus tenim diferents maneres de percebre el món donat que utilitzem diferents maneres de representació.

Una persona per exemple percep el món i expressarà el que veu centrant-se en les dades visuals, una altra persona serà més auditiva i una tercera serà més sensitiva (centrant-se en les sensacions tàctils, gustatives i olfactives). Els diferents sistemes de percepció constitueixen diferents tipus de personalitat.

Inicialment la psicologia es va esforçar a comprendre el comportament humà procurant entendre el contingut de la ment i el passat de les persones. John Grinder y Richard Bandler amb el PNL deixen de posar l’interès en els continguts i es centren en la forma com es construeix l’experiència pròpia. Com la gent ens fem les construccions en el nostre cap segons els estímuls que rebem de l’exterior i del nostre propi interior. Així, la PNL constitueix un model formal i dinàmic de com funciona la nostra ment i percepció humana, de com procesa la informació utilitzant les estrategies internes per adaptar-se positivament.

Amb la PNL es fa una analogia amb l’ordinador utilitzant els nostres patrons. Ens permet mitjançant tècniques, reconeixer i desenvolupar habilitats per al creixement personal i millora de les relacions interpersonals, però sobretot ens permet conèixer de manera objectiva la percepció dels altres i la de nosaltres mateixos.

Utilitza sobre tot els aspectes lingüístics de la nostra comunicació donat que a través del llenguatge construim la nostra realitat.

Bibliografia: Psicologia de la Comunicación – Alex Mucchielli

Etiquetat amb:
Publicat a percepció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob