Publicat el 2 comentaris

Diferències cerebrals I

Les malalties que afecten al cervell produeixen canvis de tot tipus: cognitiu, emocional, conductual,… A vegades els canvis fins i tot es poden veure a simple vista al diferenciar-los entre un cervell normal i un cervell malalt. Això succeeix per exemple amb l’Alzheimer:

En aquesta primera imatge es pot veure el cervell de la dreta (Alzheimer) que presenta un tamany més reduït ja que els cervells de malalts d’alzheimer pesen menys, també presenta més forats al cervell (solcs cerebrals), més espaciats i la regió encarregada del judici més reduïda.

En aquesta imatge també es pot apreciar el tamany reduït i solcs més amples del cervell amb alzheimer. També es pot apreciar la diferència entre el cervell sa i el malalt el reduït tamany que presenta aquest últim a les zones de memòria i llenguatge, bastant afectades amb la malaltia d’Alzheimer.

A la última imatge es poden apreciar les diferències des d’un altre punt de vista:

2 pensaments sobre “Diferències cerebrals I

  1. S’estan fent estudis per veure si es podria fer una vacuna amb una proteïna que s’ha trobat en el virus que afecta a les patates (PVY).
    De moment ho han provat amb ratolins, però es considera que podria ser una esperança per al tractament de l’alzheimer.

  2. […] nota interesante relacionada, en Psico-Ajuda recientemente han posteado un artículo sobre como afecta el Alzheimer al cerebro de forma gráfica mediante imagenes del […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.