Publicat el 1 comentari

Resultat i conclusions sobre el qüestionari per saber el tipus de persona que utilitza els diferents navegadors web

Fem públics els resultats i les conclusions del Qüestionari que FirefoxCAT i Psico-ajuda vam penjar per saber el tipus de persona que utilitza els diferents navegadors web.

Tot i que la nostra intenció era publicar els resultats el juny, ens hem vist incapaços de processar tota la informació, crear els gràfics i treure’n conclusions fins avui. Per això des d’aquí demanem les nostres disculpes.

Amb una participació de 166 internautes, a continuació s’exposen les conclusions que n’hem extret.

La gran majoria dels participants utilitzen el navegador Firefox

Segons la participació la majoria de persones utilitzen el Firefox, de la qual cosa es pot obtenir el perfil de l’usuari que normalment utilitza el navegador Firefox, però per contra, això també ens limita a l’hora de fer comparatives entre navegadors (de l’Internet Explorer han participat 23 persones). Dels navegadors Opera, Safari, Konqueror i d’altres hem obtingut tant poca participació que no es pot extreure cap dada significativa.

La majoria són homes

Majoritàriament són homes, però marcadament ho són els usuaris del Firefox (vegeu les gràfiques de cada navegador per sexes). Mentre que entre els usuaris de l’Internet Explorer que han fet el qüestionari els percentatges entre homes i dones estan equilibrat (un 52,17% homes i un 47,83 dones) els usuaris del Firefox marcadament són homes (90,15% homes i 9,09% dones). (tema relacionat: Les dones utilitzem menys internet)

Sexe per navegadors

Tenen entre 16 i 45 anys

A l’hora d’agrupar les edats dels participants s’ha fet per intervals (15 o menys, de 16 a 25 anys, de 26 a 45 anys i 46 o més).

Segons els resultats cal destacar, però, que l’edat dels usuaris que utilitzen el Firefox són en conjunt més joves que els usuaris de l’Internet Explorer (vegeu les gràfiques d’edat segons el navegador) (mentre que a IE l’interval de 16 a 45 anys el constitueixen el 69,57% i els altres tenen més de 46 anys, amb els que utilitzen Firefox es d’un 86,37%)

Edats per navegadors

Els estudis són secundaris o superiors.

Tal com es veu en les gràfiques, entre els usuaris del Firefox hi ha més persones amb estudis secundaris que en l’Internet Explorer, això aniria lligat amb l’edat dels participants que son més joves els que utilitzen Firefox.

Tenen feina durant tot l’any

Hi ha força coincidència, encara que entre els usuaris del Firefox hi ha un nombre més elevat de persones que no tenen una feina estable i que treballen més de tant en tant.

Es passen 5 hores de mitja davant de l’ordinador

Abans de treure conclusions sobre les respostes cal destacar que segons com es va fer la pregunta, els participants poden haver inclòs les hores que utilitzen el navegador mentre treballen, per tant i basant-nos en aquest supòsit el que es pot dir és que els usuaris de l’Internet explorer fan un ús més semblant (7 hores un 39,13%) mentre que els usuaris del Firefox estan més repartits entre 2 hores (12,12%), 3 hores (10,61%), 4 hores (17,42%) i més de 9 hores (16,67%).

També es caldria tenir en compte que podria ser que els participants utilitzessin dos navegadors diferents, un per treballar, i l’altra per l’oci, en aquest cas s’explicarien la diversitat en les hores que destinen els usuaris del navegador Firefox.

Col·laboren de tant en tant de forma desinteressada a través d’internet:

Destacar que hi ha diferències segons el navegador, mentre que els usuaris de l’Internet Explorer està completament repartit entre els que col·laboren desinteressadament i els que no (un 43,43% en ambdós casos) els usuaris del Firefox marcadament col·laboren de tant en tant desinteressadament (79,55%) (tema relacionat: Cant al moviment del programari lliure)

CONCLUSIONS

Majoritàriament les persones que han participat en aquest qüestionari han estat usuaris del navegador Firefox, per tant la comparativa que hem fent entre l’Internet Explorer i el Firefox s’ha d’agafar amb prudència. Al mateix temps també citar que la participació dels altres navegadors ha estat tant poca que no l’hem pogut considerar com a significativa.

El fet que la majoria de participants hagin estat homes també es una qüestió a tenir molt en compte, i que caldria invertir-hi esforços per evitar-ho. Significa que la majoria d’internautes que naveguen per aquestes pàgines són homes? Encara que la participació de les dones en el món d’Internet és menor, pel que fa a Psico-ajuda es pot afirmar que rep les visites força equilibrades, és a dir tant d’homes com de dones (no està provat científicament, però si intuïtivament)-

Pel que fa a l’edat no sembla que els resultats sorprenguin. Simplement reiterar el que ja s’ha comentat abans, que la gent que utilitza el Firefox és més jove. Remarcar, però, que hi ha molta més gent gran (persones de 46 a més edat) que utilitza l’Internet Explorer que no el Firefox. Significa això que s’està produint una tendència a reduir la utilització d’aquest navegador per donar entrada definitiva al Firefox?

Els estudis que tenen els nostres participants en funció del navegadors corroboren el que s’ha comentat: com que són més joves que l’utilitzen, la formació a nivell d’estudis és menor. Igual passa amb la feina, com més joves menys feina continuada tenen.

Però l’aspecte que si s’ha de considerar son el nombre d’hores que destinen per estar navegant. Com ja s’ha comentat els que utilitzen l’Internet Explorer sembla clar que aquestes 7 hores que majoritàriament predominen en les seves respostes sembla que son les que estan a la feina. Però els usuaris del Firefox encara que hi ha un ventall molt ample, hi ha una dada que ha sorprès a l’hora de fer l’anàlisi, i són aquestes més de 9 hores que dedica alguns dels usuaris del Firefox (evidentment, i com ja s’ha comentat, pot ser que estiguin incloses les hores de feina, però així hi tot estaria bé que en propers estudis s’analitzes aquest aspecte més detalladament).

I ja en l’anàlisi de l’última pregunta que es va fer en el qüestionari també ha donat un resultat molt curiós. Els que utilitzen el Firefox diuen que alguna vegada han col·laborat desinteressadament a través d’Internet. També és un aspecte per continuar aprofundint donat que seria bo saber si aquests resultats es podrien generalitzar dient que les persones que utilitzen el navegador Firefox són més altruistes que les que utilitzen l’Internet Explorer.

Amb tot això, i segons les participacions que hem rebut podem extreure el perfil d’usuari del navegador Firefox

PERFIL DE L’USUARI DEL NAVEGADOR FIREFOX:

Bàsicament és un home
D’entre 16 i 25 anys
Treballa durant tot l’any
Es passa unes 5-6 hores davant l’ordinador
Té estudis secundaris o superiors
Participa de tant en tant de forma desinteressada a través d’Internet.

Els resultats globals els podeu consultar aquí.

Un pensament sobre “Resultat i conclusions sobre el qüestionari per saber el tipus de persona que utilitza els diferents navegadors web

  1. […] lliure en un món d’homes Dies endarrere vam publicar els resultats del qüestionari que us vam fer junt amb FirefoxCat per saber el tipus de persona que utilitza els […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.