Publicat el 3 comentaris

Risc que tenen les drogues segons els joves de 15 a 24 anys

Quin grau de risc tenen les següents drogues per a la salut de les persones? Dades extretes de l’Estudi fet per “Eurobarometer de la Comissió Europea” el maig del 2008.

Aquestes son les respostes d’un grup de joves d’entre 15 i 24 anys. En els resultats no hi ha cap sorpresa, per un costat i com a menys risc, s’han posat les drogues legalitzades i amb més risc les altres.

Però que han considerat els joves com a risc? la salut, o l’addicció que provoquen?


Si és parla del risc a la salut s’ha de fer esment que s’ha puntuat massa baix a l’alcohol i al tabac tenint en compte que son les substàncies d’ús més generalitzat.

L’Alcohol està molt acceptat entre els patrons culturals de la nostra societat. En consum abusiu provoca molts problemes de salut S’ha considerat tradicionalment com un trastorn que s’inicia en l’adolescència i progressivament es va constituint en un problema fins a la meitat o final dels vint anys. Provoca dependència física i els alcohòlics pateixen el síndrome d’abstinència que pot ser greu i fins i tot mortal.

Si en comptes dels joves s’hagués preguntat a un grup de persones de més edat molt probable que un número més alt l’haguessin considerat més perillosa per a la salut.

Amb el tabac el seu ús crònic provoca una reducció de l’esperança de vida a qualsevol edat. Aquesta droga també provoca tolerància (la dosis diària dels fumadors crònics es més alta, i fins hi tot els nivells de tolerància poden canviar al llarg del dia, és a dir que baixa mentre es dorm i la primera cigarreta provoca els efectes més forts). Produeix dependència o aparició de símptomes o reaccions de retirada com alteracions cardíaques , de la son, irritació etc.

Si analitzem aquests resultats des del punt de vista de l’addicció que provoquen les drogues, i per tant a la llarga més problemes de salut, cal fer esment a que l’addicció no la provoca només la substància sinó que hi ha altres factors implicats perquè es sigui dependent a una substància: Es produeix una associació entre els estímuls ambientals (les olors, el sò, la gent que t’envolta, etc.) i els efectes de les drogues.

Les sensacions que apareixen quan es consumeix la droga fan que provoquin una pre-sensació de l’efecte de la droga, fins i tot aquests estímuls son capaços per si mateixos de produir la simptomatologia del síndrome de retirada. Un exemple seria que molts cocaïnòmans diuen que quan veuen a la persona que els hi ven la droga ja comencen a tenir les sensacions d’eufòria encara que encara no l’hagin provat.

Els estímuls ambientals condicionats estan també implicats en el desenvolupament de la tolerància i la sensibilització als efectes de diferents drogues (opiacis, amfetamines, cocaïna i alcohol). Fins hi tot s’ha demostrat en molts estudis que la tolerància i la sensibilització poden ser específiques par a cada situació es a dir és més alta quan la droga es administrada sempre en el mateix entorn.

Per acabar cal doncs tenir present que qualsevol droga (per ella mateixa o sumada a d’altres factors) que provoqui addicció, només per això ja és us risc per a la salut de les persones.

3 pensaments sobre “Risc que tenen les drogues segons els joves de 15 a 24 anys

  1. Pro la enquesta es americana alla tenen sobrepoblació i a lo millor per això es matan

  2. això hem recorda uns documents descubrin els plans dels norteamericans junt amb un cadaver que van enviar a les costes del sud de la peninsula un submari britanic en la dictadura de Franco per desestavilitzar l’imperi de Hitler no se el logotip es de Europa pro el escrit es angles

  3. M’agrada corregí els meus propis errors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.