Publicat el 7 comentaris

El fenomen Facebook

El facebook és una web de xarxes socials que et permet contactar amb amics i coneguts que potser feia anys que no veies. Des que es va obrir al públic ha estat tot un fenomen i en poc temps va passar a ser una de les webs socials més importants i amb més de 110 milions de membres a tot el món.

No només pots trobar amics i coneguts, contactar amb persones amb interessos similars, fer negocis, trobar parella, jugar i compartir fotos, sinó que fins i tot periodistes utilitzen el facebook per buscar contactes, el servei d’inteŀlligència secret britànic busca gent per reclutar i ja s’han plantejat fer-ne una peŀlícula.

Tot i així, el facebook no s’ha salvat de tenir detractors. El fet de contactar per internet amb els amics fa dubtar de la veracitat d’aquestes amistats, també sembla que alguns competeixin per tenir el màxim de contactes possibles o, es titlla als usuaris de narcicistes. Aquest últim es basa en un estudi fet a la Universitat de Geòrgia on van passar uns qüestionaris de personalitat a 130 usuaris de Facebook i van analitzar el contingut dels seus perfils online. Uns observadors sense entrenament també van mirar els perfils i van dir en quin grau els hi semblaven narcicistes o egoïstes.

Els resultats van mostrar que el número d’amics i comentaris en el mur (lloc on escriure comentaris) que una persona tenia al seu perfil correlacionava amb com de narcicista es mostrava. Aquesta visió narcicista seria similar a com de narcicista és la persona en el món real, formant nombroses relacions però superficials amb els altres. Aquests, també són més propensos a tenir fotos de perfil glamoroses o “autopromocionals” mentre que altres tendeixen a la foto ràpida.

Sigui com sigui, el que està clar és que el Facebook s’ha convertit en el fenomen de la temporada que no té ni edat, ni sexe, ni cultura.

7 pensaments sobre “El fenomen Facebook

 1. Jo no m’he fet Facebook, tot i q molts amics m’el demanen. Tinc fotolog i ja en tinc prou… tampoc es q abundin els comentaris pq nomes m’hi escriuen un parell de persones, ara tafanejar si q entra gent xDD
  I bé, tot i k no jo em considero narcicista, s’ha d reconeixer q hi han flogs d persones mooolt cregudes, jeje. Jo acostumo a posar fotos artistiques i tant en tant alguna d meva 😛

 2. Es podria considerar que les persones del facebook són narcisistes si totes les fotografies i comentaris que es pengen poguessin ser vistes per tots els usuaris, però no és aquest el cas, només hi tenen accés els amics.

  Per tant nacisistes, per què? Simplement amb el facebook es dona l’oportunitat que els teus amics sàpiguen coses de tu, que sinó, molt probable que no sabrien.

 3. Si, però hi ha gent que té més de 300 amics (segur que bastants no els coneix gaire o ni tans sols ha vist) i penja TOT tipus de fotos… una mica narcicistes segur q son…

  I el que comenta la Clio del fotolog… Crec que es queden curts amb narcicistes 😉

 4. Ei, he iniciat un tema al fòrum per parlar de les xarxes socials:
  http://www.psico-ajuda.cat/phpBB3/viewtopic.php?f=8&t=478&p=178

 5. Algú em pot aclarir què vol dir ser narcicista? u_u

  Jo, ni tinc facebook, ni fotolog, ni mòbil. Sóc més feliç que un anís!

 6. (La palabra Narcisismo, en el lenguaje coloquial, designa un fuerte autoenamoramiento, o también vanidad,….)

  http://es.wikipedia.org/wiki/Narcisismo

 7. […] influència en les xarxes socials tindria una base genètica Si temps enrere parlavem del Facebook com a un fenomen social i s’apuntava que era un lloc per als narcissistes,des de la web […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.