Publicat el 5 comentaris

Fixa’t en les mans de les persones

Potser si ets de les persones que mires les mans dels altres estàs calculant el seu quocient anular?

Mira’t els dits de les mans. La mida dels dits anular i index és un indicador del grau d’exposició que ha patit el fetus a la testosterona.

El fetus està exposat, en diferents nivells, a la testosterona, l’hormona sexual masculina. Segons el grau d’exposició que pateix es produeixen les diferenciacions sexuals en l’úter: amb més testosterona es forma el penis, l’escrot i la pròstata, i a la pubertat és produirà un increment de la massa muscular, del volum y la força entre altres coses.

Si has patit una major exposició a la testosterona es reflexa en el teu dit anular que serà més llarg que l’índex (mira la mà de l’esquerra del dibuix). Una menor exposició a la testosterona es reflexa amb els dits anulars i índex iguals (mà de la dreta).

Segons Victor Johnston cada vegada apareixen més proves que aquest quocient digitals està relacionat amb la quantitat d’esperma, és a dir els homes que tenen l’anular més llarg tenen més quantitat d’esperma. L’altura també és un index de l’exposició a elevats nivells de testosterona. I segons un estudi fet per la BBC amb aquest coeficient es pot saber qui guanyarà una carrera (Rendimiento deportivo segun las manos).

Conclou Victor Johnston que s’està demostrant que les influències hormonals que es produeixen a les primeres edats de la vida canvien l’estructura del nostre cervell. Altres estudis amb monos rhesus demostren, però, que els seus nivells de testosterona baixen quan han tingut un fracàs social i en canvi, augmenten en un moment de triomf, per la qual cosa i tal com diu el doctor Hugo Liaño “el comportament humà té una plasticitat que ha permès a l’home adaptar-se a extrems culturals i de l’entorn convertint-se en l’espècie amb més exìt de la història”

Bibliografia: Cara a cara con la vida- Eduard Punset


5 pensaments sobre “Fixa’t en les mans de les persones

 1. o_O’ Vaja!! Q curiós!!

 2. Curiosament, les mans es una part en la que m’hi fixo bastant en els nois…
  I els que tenen el dit index mes llarg que l’anular, q vol dir? q tenen poca quantitat d’esperma? jeje.
  És molt interessant aixo 😛

 3. Doncs jo tinc el dit anular és més llarg que l’índex i sóc dona.

 4. Si, amb les dones també passa. Si el fetus ha estat exposat a més testosterona, teoricament la dona serà més “masculiná”.
  Però tot això posem-ho amb un gran interrogant, perquè com s’acaba comentant, els trets culturals i de l’entorn influeixen tant que tot això no té perquè ser així.

  Referent al que diu la Clio, el que compta no és tant la quantitat de l’esperma sinó la qualitat.

 5. Hi! I was surfing and found your blog post… nice! I love your blog. 🙂 Cheers! Sandra. R.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.