Publicat el 7 comentaris

La hipnosi, et fa por?

Si algun dia un professional, sigui metge o psicòleg, us proposa fer hipnosi, recordeu que moltes de les creences que tenim estan equivocades. A continuació exposem molts dels mites que hi ha sobre la hipnosi, per tal d’anar-los fent desaparèixer.

La hipnosi elimina i anul·la el control voluntari de la persona podent cometre actes delictius, antisocials, immorals o que porten al ridícul social

No hi ha cap evidència que algú hagi obrat contra la seva voluntat per culpa de la hipnosi. Els casos anecdòtics s’expliquen millor pel control social de qui suposadament ha hipnotitzat. Sota hipnosi no es perd el control.

La hipnosi pot deixar a la persona “enganxada” en un transit, de manera que al no poder “sortir de l’estat hipnòtic” pot quedar dement.

Ningú no pot quedar “enganxat” a allò que no existeix. Igual que en la relaxació, amb temps i amb bones explicacions s’aconsegueix deshipnotitzar-te.

La hipnosi provoca un “estat” similar a la son, en el que la persona mostra unes característiques especials, i si no s’aconsegueixen aquestes característiques no s’està hipnotitzat.

Hi ha diferents formes d’hipnosi. L’aparença hipnòtica habitual (relaxació, ulls tancats, etc) només és una forma de fer servir la suggestió hipnòtica, donat que hi ha altres formes d’hipnosi on es suggereixen les reaccions d’alerta (hipnosi, alerta, activa-alerta i desperta)

La hipnosi provoca reaccions inusuals, fins i tot màgiques a les persones.

Sota hipnosi només passen aquelles coses que també passen sense la hipnosi. La persona hipnotitzada, no té reaccions o competències que ja no tingui en el seu repertori. El que fa la hipnosi és que pot ajudar a descobrir que la persona pot fer més que el que ella creu.

La hipnosi és una teràpia que no exigeix cap esforç per part del client per canviar de comportament.

La hipnosi no és una teràpia, sinó una tècnica que ajuda a accelerar el tractament, disminuint l’esforç que ha de fer la persona. És una de les moltes eines de treball que té el psicòleg o el metge.

És impossible que la persona hipnotitzada menteixi. El que recorda sota hipnosi sempre és veritat.

La persona hipnotitzada no dirà res que no vulgui dir, donat que té en tot moment el control, i pot dir mentides en qualsevol d’aquests moments. Destacar que amb la hipnosis es poden crear falsos records, és a dir que pot recordar coses que pensa que ha viscut que no les ha viscut realment.

Les persones més hipnotitzables són les menys intel·ligents, simples o dèbils mentalment.

No té res a veure, i tothom pot arribar a ser hipnotitzat si ella vol.

Font: @Hypnos@

7 pensaments sobre “La hipnosi, et fa por?

 1. una mica de por si que fa… Jo havia sentit a dir el segon, q et pots quedar a la parra xD

  Però bé, penso que la hipnosi es una bona tecnica x tractar segons quins trastorns

 2. Si que és molt útil, i cada vegada es fa servir més (per fòbies, ansietat, depressió, dolor, abans d’intervencions quirúrgiques, etc).

  Ara que ho he provat, realment és una llàstima que tingui tant mala fama.

 3. “Destacar que amb la hipnosis es poden crear falsos records, és a dir que pot recordar coses que pensa que ha viscut que no les ha viscut realment.”

  L’altre dia no em vaig adonar del que hi deia aquí… si?? es poden crear falsos records?? Llavors si que fa una mica d’angunia deixar-se hipnotitzar :S

 4. Potser mentre estàs hipnotitzat imagines que recordes… per exemple que vas patir abusos sexuals de petita,… i en realitat no els vas patir.

  Els falsos records es refereix a això, que potser la persona, simplement perquè algú li va explicar alguna cosa s’ho fa com si fos seu.

  No hi ha cap problema, sempre que el psicòleg que ho escolta ho tingui present: “que no tot el que diu la persona hipnotitzada és veritat”.

  Ah! i per la persona que ho explica, no passa res, simplement ho explica com qui pot explicar que plou.

 5. […] quals s’hi troba la hipnosis cada cop més acceptada per la comunitat de psicòlegs (vegeu La hipnosi et fa por?). Com citen Willerman i Cohen (1990) cada model teòric de psicopatologia en realitat és un […]

 6. […] Pep en CONSUM DE DROGUES I ACTIVITAT FÍSICAPsico-Ajuda » Com buscar un psicòleg? en La hipnosi, et fa por?Mar en Saps llegir?Mar en Bulímia nerviosaalba en Programari lliure en un món […]

 7. […] La por a la pèrdua de control és una de les moltes pors que encara existeixen (podeu llegir La hipnosi et fa por?) […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.