Publicat el 3 comentaris

Per què com més grans més ràpid passa el temps?

Stefan Klein, un físic entrevistat a La Contra de La Vanguardia, explica que el fet que el temps ens passi molt ràpid o molt lent depèn del nostre cervell. Aquest és l’encarregat d’associar la percepció del temps i el funcionament de la memòria.

Els joves percebem el temps més lent perquè la memòria està treballant emmagatzemant moltes dades. En canvi, la gent gran que ja ha emmagatzemat a la seva memòria gran part de les dades de la realitat en la que viuen, el temps els hi passa molt ràpid.

També passa quan estem entretinguts, durant un trajecte cap a un lloc desconegut que el camí d’anada sempre es fa més llarg que el de tornada o amb la por que en una situació de perill tenim la sensació que el temps es para. La por estimula la memòria i ens fa retenir molta informació per si es tornés a repetir una situació similar. És una característica evolutiva que ens facilita la supervivència: si a un pomer hi ha una serp, el nostre cervell es fixarà abans amb la serp que amb una poma perquè ignorar a la primera seria mortal.

3 pensaments sobre “Per què com més grans més ràpid passa el temps?

  1. Ostres, molt interessant. Sempre m’ho havia preguntat!

  2. És veritat que com més gran em faig més ràpid em passa el temps. El que també he observat, es que si faig alguna activitat que em distregui, com per exemple, un café amb les amigues, em passa el temps volant. En canvi, si faig una activitat que m’avorreix, s’em fa etern!

  3. Per què com més grans més ràpid passa el temps?…

    Perquè el temps passa més ràpid com més grans som? quan fem el viatge de tornada? quan estudiem? quan estem en perill?…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.