Programari lliure en un món d’homes

Dies endarrere vam publicar els resultats del qüestionari que us vam fer junt amb FirefoxCat per saber el tipus de persona que utilitza els diferents navegadors. Una de les conclusions que es va extreure va ser que la gran majoria dels participants son homes, però sobretot els que utilitzen el Firefox (90,15% d’homes per un 9,09% de dones).

Davant d’aquesta realitat avui comentarem un projecte que va arrencar el 2004 i que ja llavors intentava fer front a aquest desequilibri. Avui al 2008 i veient els resultats del qüestionari, ens demostra que encara té molts motius per existir. El projecte és el Debian Women que dintre del sistema operatiu lliure Debian té com a objectiu aconseguir que hi hagi més dones que utilitzin aquest programari lliure amb aquesta distribució.

Tal com explica Ana Guerrero en l’article “Desarrolladoras de software libre en un mundo de hombres” l’equip està format per homes i dones per tal de buscar solucions de manera que les dones que hi formin part cada vegada siguin més nombroses i procurar que es facin notar animant a altres dones a participar-hi.

Procurar destruir l’estereotip que defineix la tecnologia com alguna cosa essencialment masculina. En definitiva, traslladar al món de la informàtica els estudis de gènere que ja es fan en d’altres disciplines per augmentar la participació de les dones“.

Aquest projecte ha rebut diverses crítiques entre les quals es diu que en el moment d’asseure’s davant d’un ordinador tot el món és igual i ningú està oprimit. La qüestió està en perquè la dona no s’hi asseu, davant de l’ordinador.

Font: Debian Women la qüestió de genere en el programari lliure

Etiquetat amb: ,
Publicat a internet
Un comentari a “Programari lliure en un món d’homes
  1. alba ha dit:

    No ens equivoquem! potser es tracte de que els homes estiguin menys estona a l’ordinador i estiguin més estona amb la seva parella real i les filles i els fills, si en té.
    Tinc la sensació que una vegada més busquem la igualtat equivocada.Les dones hem canviat, els homes no.Per comptes de discutir qui té el goig de quedar-se amb la mainada, abans de néixer ja estan inscrits a la guarderia, i quan sòn més grans a activitats extraescolars. No se sap disfrutar del plaer de cuinar i cada vegada es mengen més coses precuinades.I cada vegada hi ha menys gent que sàpiga cosir-se un botó o repassar un descosit i no parlem de fer una vora. Amb la única cosa que han canviat és que s’estan tornant homes objecte, cada vegada es depilen més, més cirugia, més cremes i inclús maquillatge, amb un cos de gimnàs, clar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Teràpia online (Skipe, Hangouts...) | Telèfon 600334250
Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob

A Badalona
Carrer dels Arbres 31 3r 2a 08912 Badalona