Publicat el Deixa un comentari

Il·lusió òptica

  1. Mira els punts roses en moviment.
  2. Ara fixa la vista en la creu central.
  3. I finalment, continua mantenint la vista a la creu central sense desviar la mirada.

Segur que al fixar la vista en la creu central en un principi has vist que el punt rosa que està en moviment es convertia en un punt de color verd clar. Al fixar més estona la vista en el centre, has anat veient que els punts roses anaven desapareixent fins que tots s’esborraven menys el punt que anava girant.

Aquest efecte s’anomena post-efecte del moviment: el moviment i el color els detectem amb parelles de neurones que s’agrupen d’una manera determinada. Si el període d’exposició s’allarga, provoca un cansament i un dels membres de cada parella de neurones se separa provocant que ens habituem a l’estimulació que estem rebent.

La retina s’ha saturat d’aquest color i hi està menys sensible que normalment. Quan posem la vista sobre l’espai en blanc el cansament es manifesta veient el color complementari, el verd clar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.