Publicat el 1 comentari

L’escola encara no ha entrat al segle XXI

Així ho diu el Dr.Jordi Royo, psicòleg clínic, a l’entrevista que surt a la Contra de la Vanguardia del 18/12/2008 i on defineix als adolescents com els rebels del benestar “Si abans l’adolescent es revelava per millorar el món, ara admet “estic de puta mare, però vull que sigui millor!””

Exposa que els conflictes reals de l’adolescent són les drogues, el sexe, la violència, les addiccions, els trastorns alimentaris, la percepció del propi cos, la indumentària i els diners, i acusa l’escola de no debatre prou aquestes qüestions. Segons diu l’escola no s’atreveix.

A Psico-ajuda posem aquesta enquesta per preguntar-vos si realment creieu que la vostra escola, a la que vau anar o a la que aneu actualment s’ocupen de preparar-vos sobre aquestes qüestions.

[poll id=”2″]

Un pensament sobre “L’escola encara no ha entrat al segle XXI

  1. Trobo que té molta raó Jordi Royo en les seves declaracions a La Contra de La Vanguardia. Però recomano fermament la lectura del seu llibre “Els rebels del benestar”, on podrem veure com l’escola no és el blanc de les seves crítiques, sinó que reparteix les resposabilitats des de la família, l’escola, la política, la religió… Principalment, a les societats del benestar, que no han sabut orientar el “progrés” cap a una humanització, sinó que la globalització ha dut a un “viure en l’excés”, en la immediatesa, en el consum ràpid i espectacular de l’allau de béns que ens ofereix aquest món. Trobo que aquest llibre és un gran manual que va molt més enllà d’una anàlisi i un bon treball que aporta solucions sobre el món dels adolescents i les seves famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.