Publicat el Deixa un comentari

Ens passem tres anys de la nostra vida somiant

somni-salvador-dali2

Segons el doctor Nicholas Humpbrey, psicòleg i professor a l’Escola d’Economia de Londres i tal com explica en l’entrevista que li va fer el professor Eduard Punset somiar és bo perquè sinó no dedicaríem tant de temps de la nostra vida a fer-ho: ens passem uns tres anys de la nostra vida somiant.

Gràcies a les tècniques modernes s’ha pogut observar que no hi ha tanta diferència entre el món de la vigília (quan estem desperts) i el món dels somnis. S’activen els mateixos grups de neurones quan es percep la realitat que quan s’imagina, és a dir el cervell no diferencia entre la imatge visual dels somnis, de la percepció real quan s’està despert.

La principal funció dels somnis és assajar sentiments, ens posem com a protagonistes dels somnis en situacions socials extraordinàries per a aprendre com funciona la nostra ment i ens veiem a nosaltres mateixos com reaccionem davant d’aquestes situacions estranyes.

Exposa que els primers somnis que experimentem son molt senzills: en els nens petits la majoria dels seus herois son animals, a partir dels quatre anys els somnis es converteixen en una narració que pot ser molt dramàtica fins al punt que els desperti. I és a través d’aquest tipus de contes molt més elaborats quan el nen aprèn què és la pèrdua, el perill, l’ansietat. A través dels somnis s’aprenen coses de la vida real.

Font: Cara a cara con la vida, la mente y el universo d’Eduard Punset
Pintura: El Somni de Salvador Dalí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.