Publicat el Deixa un comentari

Medicaments, de vegades en prenem masses!

farmacsNo passa un dia que sentim que alguna persona del nostre entorn s’està medicant per l’ansietat, per l’estrès, per la fòbia.

Ens hem acostumat a assumir que tots en patim o en patirem i que només cal prendre medicaments per solucionar-ho.

Però la qüestió està en si realment calen o no, aquests medicaments.

En un article de la psicòloga Núria Gondón i publicat a la revista del Copc exposa la preocupació sobre la tendència que hi ha actualment a potenciar les malalties des del punt de vista de la industria farmacèutica.

El medicament s’ha convertit en un objecte de consum, i tal com diu el British Medical Journal en l’article “Vendre malestar. La indústria farmacèutica i el comerç de la malaltia” el gran esforç de la industria farmacèutica juntament amb els metges i els mitjans de comunicació de masses, té com a objectiu convencer el màxim número de persones, que estan malaltes.

Com a exemple explica que l’any 1996 diferents diaris anglesos van publicar molts articles sobre la fòbia social i la disfunció erèctil, i van aportar dades sobre la prevalença, l’impacte que produeix en els afectats i l’esperança que hi ha en els nous tractaments. Poc després van aparèixer tres fàrmacs: La viagra, el seroxat i l’aurorix.

Continua explicat que la gent hauríem de ser més conscients del paper que juguen les empreses en la definició i promoció de les malalties, i que en molts casos no s’ha de potenciar que la gent sana es senti malalta.

Font: Article “La fàbrica de malalts” de Núria Gondón

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.