Publicat el Deixa un comentari

Hipnosi clínica com a tècnica per a millorar els tractaments

hipnosisLa imatge que ha tingut la hipnosi fins ara ha fet que aquesta tècnica no s’hagi utilitzat com s’hauria d’haver fet en funció de la seva eficàcia. Cal fer esment dels avantatges que pot aportar la hipnosis com a tècnica en un tractament psicològic, i mostra d’això és que cada cop s’està acceptant més en l’àmbit científic (podeu veure la definició a APA)

En moltes patologies o trastorns la hipnosi ha mostrat la seva eficàcia: ansietat, depressió, deshabituació del tabac, nàusees i vòmits en quimioteràpia, estrès posttraumàtic, dolor, asma, etc. No és sol utilitzar com a tècnica aiïlada sinó dintre d’una teràpia més amplia.

La hipnosis des d’una perspectiva cognitiva-comportamental, no es considera com un estat alterat de consciència (Capafons, 1998.2000) sinó que és una tècnica que requereix de la col·laboració del pacient i la seva participació activa. És pot aprendre a respondre d’ella millorant-se amb la pràctica.

Amb l’estat hipnòtic s’arriba a una situació de molta concentració i de descans creant-se un context on es facilita que es produeixin una sèrie de canvis:

  • Relaxació muscular i estalvi d’energia. S’arriba a la immobilitat del teu cos menys la musculatura de la part de la respiració.
  • Hi ha parts del teu cos que no les notes, i el cos es percep mes lleuger i pesat al mateix temps.
  • Augmenta la teva capacitat per percebre determinades sensacions a la vegada que també pots arribar a notar una part del teu cos anestesiada.
  • Perds l’atenció per tot allò que no és essencial (els sons ambientals et semblen molt llunyans) i al mateix temps augmenta la concentració per poder treballar la teràpia que et suggereixi el terapeuta.

Més informació: La hipnosi et fa por?, Informació esencial sobre la hipnosi científica

Algunes de les moltes informacions sobre l’eficàcia de la hipnosi: Hipnosis per ajudar a curar l’estrés. La hipnosi ajuda a calmar el dolor en dones que pateixen un abortament . La hipnosi redueix l’ansietat en nens que estan en tractaments mèdics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.