Publicat el 2 comentaris

La síndrome de Wendy

Molts ens hem trobat al llarg de la vida amb persones que sembla que ens volen controlar la vida, que donen la sensació que estan actuant com la nostra mare.

WendyQui pateix la síndrome de Wendy son persones que els costa controlar la seva pròpia vida i per compensar-ho, es bolquen a dirigir la vida de la seva parella o de la gent que els envolta adoptant una actitud maternal.

Dan Kiley va publicar “El dilema de Wendy” un assaig basat en la història que tots coneixem d’en Peter Pan on aquest convida a una nena anomenada Wendy al “país de Mai Més” perquè faci de mare d’una colla de nens perduts. Kiley diu que les persones amb aquest síndrome son les persones que protegeixen a la seva parella o a altres persones importants de la seva vida, com si fossin les seves mares. És un rol que tant el poden agafar els homes com les dones encara que es més comú en aquestes últimes.

Mirant la semblança amb la història de Peter Pan, la persona que actua com la Wendy:

  • Assumeix la responsabilitat que no vol assumir en Peter Pan,
  • Sempre està disponible i si no, experimenta un sentiment de culpabilitat.
  • Acusa a la seva parella i als seus, perquè creu que abusen de la seva bona fe, però no fa res per canviar la situació.

Les persones que ho pateixen no es solen reconèixer en aquest rol i recorren a justificacions com la incapacitat o irresponsabilitat de les persones que tenen sota protecció.

Si voleu trobar pautes d’actuació per deixar de ser com la Wendy, podeu accedir a la Revista de psicologia

2 pensaments sobre “La síndrome de Wendy

  1. Curiosament això m’ha fet recordar un cas que conec però al revés. D’un noi que vol (o que volia, ja fa temps que no en se res d’ell) que el protegíssin, que sempre estiguèssis al seu costat, i si no era el cas deia estar molt preocupat per l’altre. Això si, volia que els altres resolguèssin els seus problemes però ell no feia ni brot. Això no seria una mica el paper de’n Peter Pan (amb matisos)?

  2. Nuitari, es diu la Síndrome de’n Peter Pan, a aquelles persones que no volen créixer per no assumir responsabilitats. Si vols mira’t aquest enllaç:
    http://fjnavas.wordpress.com/2009/03/02/el-sindrome-de-peter-pan/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.