Publicat el 3 comentaris

Efectes de la ira i l’ansietat

Un gran número d’estudis revela que la ira és molt perjudicial per al nostre benestar físic. Un d’ells comenta que alliberar-se de la ira acumulada reduïa el dolor crònic de l’esquena. El projecte sobre el perdó de la Universitat de Standford va revelar que és impossible ser feliç i estar sa si un està amargat i enfadat per la manera injusta que l’han tractat.

Sembla ser que ens han condicionat per a afrontar qualsevol situació que ens produeixi estrès, ja sigui la sirena d’un cotxe de policia o un irritant conflicte amb la parella o un company de treball, com si es tractés d’una crisis. En aquests moments el nostre cos genera i secreta adrenalina i cortisol, les hormones de l’estrès. El cor s’accelera, la respiració es torna més ràpida i la ment va a cent per hora. L’alliberació de sucre que acompanya aquesta reacció activa els músculs i la tensió sanguínia es dispara; això fa que un sigui més propens a patir un infart.

Aquest procés no és perjudicial si la tensió o el sobresalt és breu i molt poc freqüent, com estar a punt de tenir un accident mentre conduïm, però l’agitació emocional que produeix la ira i el rancor equivalen a tenir constantment accidents i les hormones acaben convertint-se en toxines. L’efecte depressor del cortisol sobre el sistema immunològic s’ha associat amb unes malalties greus. Segons el professor Stafford Lightman, de la Universitat de Bristol, “el cortisol desgasta el cervell i porta a l’atrofia cel.lular i a la pèrdua de memòria. També puja la tensió arterial i el nivell de sucre en sang, endureix les artèries i fomenta les cardiopaties.

Font: psicologaenpractiques

3 pensaments sobre “Efectes de la ira i l’ansietat

  1. Molt interessant!!! 🙂

  2. Tinc una consulta sobre l’augment de cortisol i adrenalina, pateixo SCC. i cada vegada més subint em llevo del llit amb ganes de fer coses i no puc parar encara que el meu cos m’ho demana, desprès tinc el cos super adolorit, això es perillós. Em podria provocar alguna cosa?

    Gràcies

  3. Bon dia Esther

    Et recomano que consultis a un metge, al mateix temps que també caldria fer un treball psicològic donat que molt possible que hi hagi una causa psicològica que et provoqui aquest estat de sobreexcitació. I també seria molt positiu si fessis alguna activitat per aprendre a relaxar-te.

    Ja veuràs que tot es soluciona ràpidament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.