Publicat el Deixa un comentari

EMDR, Què és?

Has patit mai una experiència traumàtica? Has patit una experiència del tipus “t” petit (la professora em va humiliar davant dels meus companys i ja mai més vaig poder parlar amb públic) o una del tipus “T” gran (has patit escenes de mort, guerres, accidents de cotxe o violència)?

Aquests records es queden atrapats en la nostra xarxa neurològica i provoquen una sèries de símptomes típics de l’estrès post-traumàtic.

Segons la Dr. Shapiro, quan dormim i estem en l’etapa REM, en situacions normals el nostre cervell revisa les experiències del dia, les processa i les arxiva, però quan tenim alguna experiència traumàtica el cervell no aconsegueix processar-la i l’experiència queda en el nostre cervell com un nus neurològic.

Amb la EMDR (la teràpia on s’estimula el cervell de forma bilateral amb estimulacions tant visuals (moviment d’ulls), com auditives (amb sons) o tàctils (amb copets petits)), després d’una preparació es demana a la persona que intenti recordar alguna sensació, alguna olor, alguna imatge de la seva experiència traumàtica, i un cop la persona comença a recordar-ho s’estimula el cervell a través de la EMDR per tal que el cervell busqui informació en d’altres xarxes neurològiques .

Tal com diu la Dra. Shapiro “si el nostre cos té la capacitat de curar-se les ferides físiques de forma més o menys ràpida, per què no ho ha de poder fer la nostra ment?”

Més informació: EMDR

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.