Programes d’auto-ajuda. Funcionen?

auto-ajuda

Estàs pensant comprar-te un llibre que t’ajudi a millorar la teva autoestima? o a deixar de fumar? o per millorar la relació amb els altres?

Molts dels programes d’auto-ajuda son eficaços, però no tots. Un dels motius principals de l’existència d’aquests programes és l’econòmic: t’estalvies el que suposa el format d’intervenció on el terapeuta ha de participar activament en cada sessió per tant no hi ha aquest cost tant elevat pel que fa al temps com als diners que pot resultat prohibitiu per a molts pacients.

Amb el desenvolupament dels programes d’auto-ajuda a vegades inclús complementats amb àudio o vídeo-gravacions han proporcionat un bon resultat. La major eficàcia d’aquestes intervencions s’observa en els trastorns amb un clar diagnostic o amb problemes que requereixen l’adquisició d’habilitats (entrenament amb habilitats socials, per exemple).

Però encara que son eficaços cal tenir precaucions en la recomanació i utilització d’aquests materials, perquè mols d’ells poden no oferir les adequades garanties científiques, a part clar, que en aquells casos on el tractament va dirigit a la modificació d’hàbits inadequats com fumar, beure massa o problemes en la dieta els programes d’auto-ajuda no semblen resultar tant eficaços com en les altres àrees.

Un manual d’auto-ajuda elaborat amb les correctes garanties científiques resumeix un gran treball d’investigació en avaluació i tractament on s’inclouen el major número possible de característiques comunes.

Bibiliografia: Manual de terapia de conducta – Miguel A. Vallejo Pareja. / Imatge: El mundo de los libros

Etiquetat amb:
Publicat a conducta, salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob