Publicat el Deixa un comentari

L’esport i la hipnosi

esport-hipnosiEn l’aprenentatge de l’esport es molt positiu utilitzar habilitats psicològiques, entre les quals hi ha la pràctica en imaginació (abans de trobar-te en la situació concreta, has d’imaginar-la mentalment per tal de poder aprendre a controlar el que et puguis trobar).

En molts esportistes aconseguir imaginar-se les situacions els es molt difícil. Amb hipnosi el resultat és molt més ràpid i molt més efectiu.

Posem un exemple concret i imaginem un jugador de tennis (es fa amb tots els esports), amb hipnosi és fa imaginar per exemple un partit on el jugador està cometent molts errors i s’està posant nerviós perquè veu que no li surten les coses. A partir d’aquí es treballa amb el jugador els diferents aspectes per poder controlar la situació, de manera que quan estarà en la situació real del partit això ho podrà aplicar.

Amb hipnosi també es fa en sentit invers, és a dir, un cop passat el partit, es pot ajudar a l’esportista a imaginar-se en el partit que va fer ahir, per tal d’analitzar en tot moment el que va passar.

I el més positiu de la hipnosi, és que aquestes sensacions positives que l’esportista pot adquirir (en estat hipnòtic pot imaginar-se jugant el partit i guanyant-lo aplicant totes les habilitats tècniques que el seu entrenador li ha ensenyat) les pot reviure abans del partit i fins hi tot durant el partit, aconseguint per tant millors resultats esportius.

No cal dir que molts dels esportistes d’elit utilitzen aquesta eina per contribuir a millorar els seus resultats. Si esteu interessats a provar-ho cliqueu.

Imatge: BloWii

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.