Publicat el Deixa un comentari

Dra. Esther Costa. Parlant sobre hipnosi

Dies enrere vam obrir una nova secció on us convidàvem a explicar la vostra experiència.

La Dra. Esther Costa i Gatell llicenciada en medicina, màster en hipnosi clínica i especialista en medicina psicosomàtica, ens dona a conèixer un treball on hi consten diferents converses que va mantenir i està mantenint amb les seves pacients abans de començar les sessions d’hipnosi. Aquest es part d’un dels seus diàlegs:

La hipnosi Clínica és un amplificador que incrementa la receptivitat de la persona augmentant la seva capacitat associativa i de reactivació de recursos…

M’agrada utilitzar la informàtica com a metàfora per a explicar-ho: per regla general una persona asseguda davant d’un ordinador només treballa amb pocs arxius o programes simultàniament, no? Si volgués obrir-los tots alhora el més probable es que l’ordinador es col·lapsés,… encara que l’usuari sap que en cas de necessitar alguna altra dada, només ha de buscar-la en el disc dur. La nostra ment funciona de forma similar. No podem activat tots els nostres records i experiències passades simultàniament, però això no treu que quan vulguem s’activi immediatament. A aquests arxius actius els anomenem “ment conscient”, i a la resta “ment inconscient”. La hipnosi és un canal d’accés a la ment inconscient, de manera que permet obrir i tancar els nostres arxius emmagatzemats d’una manera controlada i terapèutica.”

Podeu consultar un d’aquests diàlegs en el document “Conversando sobre la hipnosis”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.