Publicat el Deixa un comentari

Menjadors nocturns

menjadors nocturnsAquesta patologia la va descriure el professor de psiquiatria de la universitat de Pennsylvania, Dr. Sturkard el 1955 després que va observar que hi havia pacients obesos que patien d’una inapetència diürna però que a la nit desapareixia. Va observar que en aquestes hores nocturnes es convertien en menjadors repetitius i amb insomni i que ho eren més en períodes de tensió i alarma que en d’altres moments.

El síndrome del menjador nocturn es caracteritza per:

  • No tenir gana als matins, normalment no esmorzen i inicien la primera menjada del dia el més tard possible.
  • Mengen grans quantitats d’aliment sense control durant les nits.

Aquest síndrome és un desordre alimentari que es diferencia amb els menjadors compulsius en que aquests gairebé mai s’aixequen a la nit, mentre que els menjadors nocturns arriben a consumir més d’un 35% de les calories diàries.

Va acompanyat d’un gran sentiment de culpa i pèrdua d’autoestima. Utilitzen el menjar com a ansiolític que els permet agafar el son i aconseguir alliberar-se del seu malestar.

Per tractar aquests casos es fa d’una manera interdisciplinar i segons el cas de cada persona, però és fonamental la tasca psicològica per modificar els hàbits i les emocions que l’ha provocat i al mateix temps que està provocant partir-lo.

Imatge: Vive sin drogas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.