Publicat el 4 comentaris

Per què no recordem els primers anys de vida?

En general, la majoria de nosaltres som incapaços de recordar experiències viscudes durant la infància abans dels tres anys d’edat. Tot i així, els nens des que neixen poden relacionar-se amb el seu entorn, jugar, reaccionar emocionalment i comunicar-se, demostrant que aprenen moltes coses molt aviat.

Segons ens explica Xaro Sánchez al seu blog, dos neurocientífics de la Universitat d’Arizona, Lynn Nadel i Jake Jacobs van suggerir que “l’amnèsia dels primers anys de vida” era degut a que l’hipocamp, una de les estructures cerebrals més importants per emmagatzemar els records dels que llavors som conscients, tarda més temps a desenvolupar-se, és a dir, no madura abans dels tres anys d’edat aproximadament.

També sembla ser que la memòria emocional, encarregada de preparar-nos per respondre a situacions que requereixen rapidesa i eficàcia, es posa en funcionament molt precoçment abans que es desenvolupi la capacitat de recordar conscientment.

Font: Ctrol+Alt+Supr

4 pensaments sobre “Per què no recordem els primers anys de vida?

  1. Malgrat a que el raonament és simple, tot intercanvi d’experiències i sensacions es produeix a través del llenguatge, així afirmar que no hi ha record en base al retard en la formació de l’”hipocamp” em sembla molt parcial. Una raó que entenc per la qual no hi ha records des d’aquesta infantesa és la manca de llenguatge, d’identificants que permetin establir relacions que son les que queden en la memòria.

  2. molt curiós

  3. Sempre m’ho havia preguntat jo també!!!
    Pero potser seria una mica traumatic recordar el moment que vam neixer (part) tot lo altre si que seria interessant recordar-ho

  4. Jo sempre havia pensat que és un mecanisme de defensa (la naturalesa és sàvia): Us podeu imaginar el mal que fa que et surtin les dents (per posar només un exemple). Imagineu haver de recordar aquesta agonia?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.