Publicat el Deixa un comentari

Encara no confies amb la hipnosi?

Cada vegada més s’està demostrant que la hipnosi ajuda, i molt, als tractaments de nombrosos trastorns:

Amb psicoteràpia la hipnosi resulta molt eficaç per modificar actituds que ens fan sentir malament amb nosaltres mateixos: Jesús Genaro, president de la “Sociedad de Hipnosis Profesional” i director de l'”Escola tècnica d’Hipnosi” de València, explica que quan estem en hipnosi se’ns activen nombrosos neurotransmissors relacionats amb l’aprenentatge com el glutamat, l’acetilcolina i la dopamina, al mateix temps que també es posen en funcionament els lòbuls occipitals, parietals i temporals com si la suggestió que s’escolta fos viscuda realment. (consulteu Hipnosis noticias)

La hipnosi no és subjectiva, té efectes reals en el cervell: L’estudi realitzat per un equip d’investigadors de la Universitat de Hull, a Anglaterra ho demostra; la hipnosi té efectes materials i reals en el cervell. En l’estudi es va monotoritzar l’activitat cerebral d’un grup d’individus seleccionats quan estaven en hipnosi, i es va poder demostrar que hi va haver activitat en la regió cerebral involucrada en deixar corre la imaginació, el que es coneix com a xarxa de “mode per omissió” (DMN) que s’activa quan l’individu no està enfocant cap al mon exterior i el cervell està en repòs, encara que despert. Es creu que la hipnosi funciona clausurant el DMN, cosa que permet al cervell que quedi lliure per a poder-se concentrar en altres feines.

El doctor Wiliam McGeown, professor del departament de Psicologia de la Universitat de Hull i director de l’estudi considera que els resultats son inequívocs, cosa que demostra que els canvis en el cervell son per la hipnosi i no per la simple relaxació. Es demostra que la hipnosi es real (consulteu Psiquiatria.com, www.sciencedirect.com/science/journal/10538100)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.