Publicat el 1 comentari

Hipnosi Ericksoniana – definició

La Dra. Costa torna a contribuir en la difusió de la hipnosi publicant un nou article a la revista SaludTerapia.

En l’article fa una detallada definició de la hipnosi ericksoniana, i entre altres coses exposa que Erickson va influir enormement en la definitiva acceptació de la hipnosi com a eina terapèutica als àmbits acadèmics i científics gràcies a la creació de la Societat Americana de Hipnosi Clínica el 1957.

Erickson exposava que cada persona té necessitats individuals per la qual cosa requereix maneres originals d’abordatge en comptes d’estils ortodoxes doctrinaris i poc creatius.

La Dra. Costa continua exposant que la hipnosis ericksoniana es naturalista donat que Erickson i Rossi defensaven l’existència del “transit quotidià comú” com un estat d’abstracció que apareix en molts moments al llarg del dia com una forma natural de descans i renovació de la ment.

Destaca la diferència entre la hipnosi ericksoniana i la clàssica donat que la primera es centra en l’adaptació a l’estil del pacient defugint la classificació clínica (diagnòstic psiquiatra), i considera el present i el futur com a centre d’atenció encara que en el passat s’hi puguin trobar algunes explicacions.

L’article conclou amb unes indicacions sobre la hipnosi entre les quals exposa que segons l’informe de la SBP de 2001 hi ha suficients estudis que demostren que els procediments hipnòtics son beneficiosos per al tractament d’un ampli ventall de problemes tant en el camp de la medicina com de la psiquiatria i la psicoteràpia.

Podeu llegir l’article complert a SaludTerapia

Un pensament sobre “Hipnosi Ericksoniana – definició

  1. […] voleu saber més sobre hipnosi podeu consultar Hipnosi Ericksoniana-definició o Encara no confies amb la […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.