Publicat el Deixa un comentari

La faula – “Tot va començar el dia que…”

Joc proposat per la psicòloga Mariló Grassot i Paris – Publicat a Psico.cat

Imagineu una faula, una història on tots els protagonistes són animals.

Comenceu amb una frase concreta, per exemple “Tot va començar el dia que…”. A partir d’aquí escriviu espontàniament la història. Tant se val que sigui curta o llarga, que hi surtin molts animals o un de sol. El més important és que sorgeixi espontàniament i que l’escriviu tal i com us vagi venint a la ment.
També hi podeu posar altres protagonistes: plantes, pedres, muntanyes… De tot menys éssers humans.
No llegiu la resta d’aquest enunciat fins que tingueu la faula escrita.

Als contes inventats, sobretot si no hi surten ésser humans, hi posem una important càrrega inconscient, per això són eines molt útils per conèixer coses de nosaltres mateixos que ignorem.

Un cop tingueu la faula escrita, rellegiu-la i intenteu descobrir quina part de la vostra vida hi heu projectat. La primera pregunta que us heu de fer és “quin d’aquests personatges sóc jo”? Pot ser que us veieu reflectits en més d’un. Analitzeu bé el personatge: Què fa? Què diu? Per què actua com actua? Què està buscant? Què hauria de fer per aconseguir allò que necessita? Com es relaciona amb la resta de personatges?

Pot ser que altres personatges de la història també representin persones que us envolten. Analitzeu la relació que hi teniu. És tal i com voleu que sigui o hi podeu canviar alguna cosa? Podeu ajudar aquesta persona d’alguna manera?

Si teniu fills, animeu-los a fer aquest exercici. Ells s’ho passaran bé, i vosaltres coneixereu parts del seu món emocional que potser encara no són capaços de verbalitzar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.