Publicat el 3 comentaris

EFT per dormir

En un post anterior vam explicar en què consisteix la EFT (Tècnica d’alliberament emocional), cas que vulgueu treballar algun aspecte amb EFT us podeu descarregar el manual gratuït de EFT a la pàgina Eftmx.

A partir d’avui, i de tant en tant a Psico-Ajuda anirem explicant com aplicar EFT en diferents casos.

Avui comencem amb els problemes per dormir.

La EFT es basa en l’acceptació, en aquest cas el que és important es acceptar que no podem dormir. Acceptar que ens posem nerviosos perquè no podem dormir. Un cop ho acceptem, aconseguim alliberar l’energia bloquejada, i això ens permetrà adormir-nos d’una forma relaxada.

Si algú de vosaltres té problemes perquè li costa molt adormir-se, o es desperta a mitja nit i es va posant nerviós perquè van passant les hores i no aconsegueix tornar a agafar el son, EFT es una eina que funciona molt bé, i ben aplicada us solucionarà el problema.

Us donem unes pautes generals que podeu aplicar-vos vosaltres mateixos però s’ha de tenir en compte que cada persona ha de trobar les frases adequades per a cada moment. Si no aconseguiu solucionar el problema podeu adreçar-vos a un professional:

1- Mentre feu un massatge al punt de dolor heu de buscar la frase inicial, que per exemple pot ser:
Encara que em desperto a mitja nit m’accepto completa i profundament
Un cop trobada la frase s’ha de fer una ronda complerta (el manual ho explica).

En les següents rondes es pot anar canviant la frase adaptant-la, per exemple:
Encara que em fa ràbia despertar-me m’accepto….
Encara que si em desperto a mitja nit tindré son m’accepto…

2 – Heu de trobar si hi ha algun aspecte associat i quan el trobeu l’heu d’acceptar completament, per exemple:
Encara que estaré de mal humor perquè no dormiré prou m’accepto completa i profundament
Encara que demà no serviré per res m’accepto….
etc.

(Si recordeu alguna situació de quan éreu petits relacionat amb la son i el dormir, també heu de treballar-ho)

3- Mentre et vas fent la ronda completa et vas imaginant una imatge on estàs tu dormint sobre un núvol de pau i estàs relaxat i feliç, perquè et sents segur i protegit. Ja no tens nervis i estàs molt feliç. Estàs endormiscant-te sense pressa i estàs tranquil perquè sempre que et despertaràs podràs tornar a aquest núvol de tranquil·litat i pau.
Mentre et fas la ronda ves pensant i sentint aquesta imatge.

4 – Ronda complerta: I encara que de vegades em pugui despertar jo decideixo que cada vegada que passi em servirà per adonar-me que he de tornar a somiar amb aquest núvol de pau. ……… decideixo que cada vegada que el meu cos es desperti m’està avisant i cuidant. M’està dient que puc relaxar-me i deixar-me portar pel núvol de pau.

Bona nit!

3 pensaments sobre “EFT per dormir

  1. La veritat és que costa molt!!!

  2. Hola Blanca,
    Has provat intentar utilitzar la EFT? Sincerament te la recomano. Funciona! I si a més a més ho complementes amb algun altre tipus de teràpia, encara molt millor.

  3. […] Aquest vídeo és de 12 hores i té un so constant que ajuda a relaxar les nostres oïdes i ens permet aïllar-nos del soroll exterior. Només heu de posar-l’ho en marxa,  trobar el volum correcte perquè no us molesti i a la vegada us pugueu sentir aïllats de l’exterior. Al mateix temps, també un podeu ajudar de la “EFT” (podeu consultar EFT per dormir) […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.